De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

SwiftKey introduceert Puppets, een eigen variant op animoji

Dennis de Vries
5 juli 2019, 11:58
2 min leestijd
SwiftKey introduceert Puppets, een eigen variant op animoji

Toetsenbord-app SwiftKey voegt zijn eigen versie van animoji toe aan zijn toetsenbord-app. De bewegende emoji zijn beschikbaar in de bèta-versie van de app.

Lees verder na de advertentie.

Puppets in SwiftKey

SwiftKey begint in hun nieuwe bèta met vijf verschillende animoji, die ze ‘Puppets’ noemen. Deze zien er uit als vrolijke tekenfilmdiertjes. Er is de keuze uit een panda, dinosaurus, hond, kat of uil. Aan de hand van gezichtsherkenning in de camera aan de voorkant van je telefoon, spiegelen ze jouw gezichtsuitdrukkingen. Zo kan er een filmpje van maximaal 30 seconden worden omgevormd tot bewegende emoji, die vervolgens verstuurd kunnen worden via een app naar keuze.

SwiftKey gebruikt heeft de functie naar eigen zeggen getest met ruim 1000 vrijwilligers. Daarmee is het neurale netwerk van de app verbeterd zodat het alle mogelijke gezichtsuitdrukkingen goed herkent. SwiftKey maakt daarvoor gebruik van Microsoft’s 3D Face Tracking technologie, die werkt met een groot deel van de camera’s die op Android-telefoons zitten. De app is eigendom van Microsoft.

Meer animoji op Android

Deze emoji die gezichtsuitdrukkingen nauwkeurig kopiëren zijn voor het eerst breed geïntroduceerd door Apple. Zij lieten hun animoji zien op de iPhone X. Het duurde niet lang voor ze ook op Android geïntroduceerd werden.

Zo hebben verschillende telefoonfabrikanten een soortgelijke functie in hun software ingebouwd. Samsung heeft zijn AR Emoji, Huawei heeft 3D Qmoji en ook Xiaomi biedt een soortgelijke functie. Ook apps als Snapchat maken gebruik van gezichtsherkenning om beelden te verrijken met animaties. Dit is de eerste keer dat dit soort emoji in een toetsenbord-app zitten verwerkt.

Download SwiftKey Beta voor Puppets

De SwiftKey Beta-app is nu te downloaden in de Google Play Store. Zodra je de app hebt geïnstalleerd, kun je de Puppets-animoji in SwiftKey gebruiken door op de knop met de pandabeer te drukken. Zoals met alle bèta-versies kan het zijn dat er hier en daar nog iets niet goed werkt. Wie geduld heeft, kan even wachten tot de Puppets naar de officiële versie van SwiftKey komen.

Lees meer over de SwiftKey

Bron: Microsoft
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu