De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Googles modulaire smartphone krijgt concurrentie

Redactie
27 oktober 2015, 15:16
1 min leestijd

Googles modulaire smartphone Project Ara laat al een tijdje op zich wachten. PuzzlePhone duikt in het gat en introduceert binnenkort een toestel  met verwisselbare componenten die als puzzelstukjes in elkaar kunnen worden geschoven.

Lees verder na de advertentie.

PuzzlePhone heeft verwisselbare componenten

Het Finse bedrijf PuzzlePhone lanceert over precies één week  een crowdfundingsactie op Indiegogo om de ontwikkeling en productie van zijn modulaire smartphone te bekostigen. Voor een bedrag van 300 tot 700 euro krijgen backers een toestel met drie verwisselbare onderdelen. Het toestel moet uiteindelijk voor 600 euro in de winkels komen te liggen.

puzzlephone

De drie verwisselbare onderdelen worden omschreven als het brein, de ruggengraat en het hart. Het brein bestaat uit de elektronica van het toestel zoals de processor, camera en het geheugen. De ruggengraat van het toestel wordt gevormd door het scherm, waarbij je kunt kiezen tussen verschillende materialen en groottes, en het hart bevat de accu.

In tegenstelling tot Project Ara is het niet mogelijk om individuele componenten te verwisselen. Wat de precieze specs van de PuzzlePhone worden, is ook nog niet bekend. Wel is de verwachting dat het toestel eind 2016 geleverd wordt.  De kans is groot dat dan ook Project Ara is afgerond.

Modulaire smartwatch BLOCKS grote hit op KickStarter

Bron: PuzzlePhone
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu