Qik voor Android krijgt offline filmfunctie

QikQik lanceerde een maand geleden een alfaversie van de applicatie, waarmee je videofilmpjes kunt schieten. Nu is het een maand later en ligt er een nieuwe, versie met veel nieuwe functies. Qik is een applicatie waarmee je video’s kunt streamen. Op die manier kun je live acties meteen via internet uitzenden. De opgenomen filmpjes zijn ook achteraf te bekijken. Qik staat inmiddels in het lijstje van Featured Apps en heeft nu extra functies gekregen waardoor ze die ereplaats nog meer verdienen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Je kunt video’s op de telefoon bewerken voordat je het online zet. Ook is een nieuwe optie toegevoegd om mensen snel via e-mail, telefoon, Facebook of Twitter te laten weten dat je live aan het videostreamen bent.

Met de offline mode kun je video’s opnemen en pas later publiceren. Dat geeft je de mogelijkheid om nog snel wat ongewenste gedeeltes weg te knippen. Zodra je de online mode activeert gaat Qik bezig met het uploaden van de video. Toch blijft er wat stabiliteit betreft nog wel wat te wensen over.

qik

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.