Qik voor Android nu beschikbaar
Wouter Nijsen

qik_logo_250x250Qik is een  programma dat het mogelijk maakt  om live videobeelden naar het internet te streamen. Het was al langer beschikbaar  voor Windows Mobile, Blackberry en diverse Nokia- en Sony Ericsson-toestellen. Nu is er ook een Qik-applicatie voor Android.  Ben jij op een leuk feestje, en wil je je vrienden laten ‘meegenieten’ dan hoef je niets anders te doen dan te zorgen dat ze over een link naar je eigen Qik-stream beschikken, waar ze dan live de gefilmde beelden kunnen zien. Is live even niet zo belangrijk?

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Alle Qik-filmpjes worden in je profiel opgeslagen, zodat je ze later nog eens op je gemak kunt bekijken. Wel even een kanttekening: aangezien live beelden streamen behoorlijk wat datagebruik met zich meebrengt, is een onbeperkt data-abonnement of een WiFi-verbinding aan te raden.

Om van Qik gebruik te kunnen maken registreer je jezelf eerst als gebruiker op http://www.qik.com waarna je met je gekozen gebruikersnaam en wachtwoord kunt inloggen via de Qik-applicatie op je Android telefoon. Je Qik-filmpjes kun je behalve via Qik ook gelijk delen via diverse netwerksites als Twitter. Verwacht geen HD-beelden van de telefooncamera. Maar om een leuke of belangrijke gebeurtenis als amateurverslaggever met anderen te delen, voldoet het prima.

qik-stream

Qik is gratis te downloaden in de Android Market.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.