Qualcomm 1,5 GHz-chip komt pas eind 2011

Redactie
9 september 2010, 20:59
1 min leestijd
Qualcomm 1,5 GHz-chip komt pas eind 2011
qualcom

Eerder deze week kondigde CEO Mark Frankel van Qualcomm aan dat de eerste telefoons met een 1,5 GHz Qualcomm-chip in het eerste kwartaal van 2011 arriveren. Misschien wel met de kerst. Dit blijkt niet waar te zijn. Volgens Qualcomm gaat het om een “vergissing”. Het gaat niet om de 1,5 GHz Snapdragon-chip, maar om de 1,2 GHz processor. De 1,5 GHz CPU komt pas in het laatste kwartaal van 2011.

De 1,5 Ghz-chip heeft twee processors en wordt daarom een multikernprocessor (dual-core) genoemd. Het voordeel is dat iedere processor (CPU) een eigen leven kan leiden. De chip helpt een telefoon om HD-video`s (1080p) te maken. Telefoons met oudere chips van Qualcomm kunnen ook HD-video`s maken, maar dan tot een resolutie van 1280 —720 (720p). De nieuwe chip wordt waarschijnlijk niet alleen geïnstalleerd in smartphones, maar ook in tabletcomputers.

Lees verder na de advertentie.

Het is wel jammer dat we nu nog langer moeten wachten op deze krachtpatser. Want eerlijk is eerlijk: een chip met een kloksnelheid van 1,5 GHz kan de snelheid van een Android-telefoon sterk verbeteren.

Via: Slashgear

Spotlight: Qualcomm

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's