Placeholder
Redactie

De HTC Evo 3D krijgt een 1,2 GHz multikernprocessor aan boord. Toch is Qualcomm in staat om de multikernprocessor te overklokken naar 1,5 Ghz. Uit een eerste benchmarktest met Quake 3 blijkt dat de nieuwe Qualcomm-processor supersnel is. Sneller dan de multikernprocessor in de Optimus 2X, sneller dan de Hummingbird-processor en véél sneller dan Apple’s A4-chip.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


De maximale weergave van Quake 3 op de iPhone 4 is 5,9 frames per seconde. Een HTC Desire Z geeft 18,1 frames per seconde weer. De Optimus 2X doet het redelijk met 25,2 frames per seconde. Toch slaagt geen enkele processor erin om de 1,5 GHz MSM8660 processor van Qualcomm van de troon te stoten. Vooral met Vsync aan zijn de resultaten uitstekend: meer dan 38 frames per seconde!

Houd er wel rekening mee dat de processor overklokt is. Een telefoon met een overklokte processor is misschien snel, maar gebruikt ook erg veel elektriciteit, waardoor een accu sneller leeg is. Voor alledaags gebruik is het niet aan te raden om een processor te overklokken.

Via: Phandroid

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.