Qualcomm 1,5 GHz: de snelste van allemaal?

Redactie
1 april 2011, 8:26
1 min leestijd

De HTC Evo 3D krijgt een 1,2 GHz multikernprocessor aan boord. Toch is Qualcomm in staat om de multikernprocessor te overklokken naar 1,5 Ghz. Uit een eerste benchmarktest met Quake 3 blijkt dat de nieuwe Qualcomm-processor supersnel is. Sneller dan de multikernprocessor in de Optimus 2X, sneller dan de Hummingbird-processor en véél sneller dan Apple’s A4-chip.

De maximale weergave van Quake 3 op de iPhone 4 is 5,9 frames per seconde. Een HTC Desire Z geeft 18,1 frames per seconde weer. De Optimus 2X doet het redelijk met 25,2 frames per seconde. Toch slaagt geen enkele processor erin om de 1,5 GHz MSM8660 processor van Qualcomm van de troon te stoten. Vooral met Vsync aan zijn de resultaten uitstekend: meer dan 38 frames per seconde!

Lees verder na de advertentie.

Houd er wel rekening mee dat de processor overklokt is. Een telefoon met een overklokte processor is misschien snel, maar gebruikt ook erg veel elektriciteit, waardoor een accu sneller leeg is. Voor alledaags gebruik is het niet aan te raden om een processor te overklokken.

Via: Phandroid

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu