Qualcomm boekt 2,7 miljard euro omzet in tweede kwartaal

Qualcomm heeft een recordomzet van 2,7 miljard euro geboekt in het tweede fiscale kwartaal van dit jaar, dat eindigde op 27 maart 2011. In vergelijking met het tweede fiscale kwartaal van vorig jaar is de omzet 46% gestegen van 1,8 miljard euro naar 2,7 miljard euro. Qualcomm produceert chips voor smartphones, bijvoorbeeld multikernprocessoren en single-core-processoren voor fabrikanten als HTC, LG, Sony Ericsson en Samsung.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Qualcomm boekte dit tweede kwartaal 999 miljoen dollar winst. Ook dit is een record in vergelijking met eerdere omzetcijfers.

“We zijn tevreden met de omzet en winst van het tweede kwartaal”, zegt Dr. Paul E. Jacobs, bestuursvoorzitter van Qualcomm. “We gaan door met onze huidige strategie en zorgen ervoor dat onze partners de technologieën en oplossingen van ons bedrijf wereldwijd kunnen verspreiden.”

Gezien de groei van de smartphonemarkt is de kans groot dat Qualcomm in het derde fiscale kwartaal opnieuw een fikse winst boekt.

Via: Android Community

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.