Qualcomm focust op dubbele cameralenzen met Clear Sight-techniek

Lars Paymans
15 september 2016, 14:53
1 min leestijd
Qualcomm focust op dubbele cameralenzen met Clear Sight-techniek

Als het aan Qualcomm ligt, zien we in de toekomst nog veel meer smartphones met een dubbele cameralens. De gloednieuwe Qualcomm Clear Sight-techniek gaat daar een handje bij helpen.

Lees verder na de advertentie.

Qualcomm Clear Sight speciaal voor dubbele camera’s

Volgens Qualcomm moet Clear Sight foto’s opleveren die overeenkomen met “het menselijk zicht”. Levensechte foto’s dus, die alleen gemaakt kunnen worden door smartphones met een dubbele cameralens. Deze nieuwe techniek benut de cameralenzen en gebruikt hier een specifieke opstelling voor.

Zodra je een foto afdrukt maakt een cameralens een zwartwit-foto, terwijl de ander een kleurenplaatje maakt. Deze twee foto’s worden razendsnel gecombineerd dankzij een nieuwe Spectra Image Signal Processor (ISP). Omdat de twee cameralenzen op deze filter na identiek aan elkaar zijn, kun je prachtige foto’s maken, zelfs als je in een donkere ruimte staat.

Qualcomm Clear Sight

De zwartwit-sensor kan namelijk beter licht oppakken, zodat de foto scherper en helderder is en minder ruis vertoont. De Qualcomm Clear Sight bevat deze twee lenzen en de sensoren op een enkele module. Dankzij verschillende nieuwe algoritmes en de Signal ISP hebben deze berekeningen nauwelijks invloed op de centrale processor. Dit moet voor betere prestaties zorgen, en is bovendien goed nieuws voor de accu van je smartphone.

Toekomstige smartphones met een Snapdragon 820- en 821-chip kunnen hier hun voordeel mee gaan doen. Welk bedrijf Clear Sight zal gaan gebruiken, is nog niet duidelijk. De 820-chip is in ieder geval erg populair, wat het aannemelijk maakt dat ook Clear Sight door fabrikanten benut gaat worden. Met de CES-beurs in het vooruitzicht duurt het waarschijnlijk niet lang voordat we daar achter komen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's