Qualcomm demonstreert zijn next-genertion ultra-hd en energiezuinige display

Redactie
22 mei 2013, 12:01
1 min leestijd
Qualcomm demonstreert zijn next-genertion ultra-hd en energiezuinige display
dsc02385

Mirasol, de touchscreen-tak van chipfabrikant Qualcomm, heeft een prototype van zijn next-generation display laten zien. Het 5.1 inch-scherm heeft een resolutie van 2560 bij 1440 pixels en een pixeldichtheid van 577 pixels per inch (ppi). Ter vergelijking: de Galaxy S4 heeft 441 ppi en een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Het nieuwe scherm van Qualcomm is hiermee nadrukkelijk beter en scherper terwijl het minder stroom verbruikt.

Door de hoge resolutie kan er tevens meer op het scherm worden weergegeven zonder dat dit de leesbaarheid beïnvloedt. Volgens Engadget ziet het scherm er prachtig uit en blijft het beeld scherp, ook als je dicht met je ogen op het touchscreen zit.

Lees verder na de advertentie.

Het scherm is tevens zes keer zo zuinig als een normaal lcd- of oled-scherm. Hierdoor kan een smartphone met een volle acculading zes keer zo lang als normaal meegaan. Het nadeel van deze technologie, die ook wel ‘reflective display’ (met heel weinig licht het scherm weergeven) wordt genoemd, is dat de kleuren nog niet van het scherm spatten. Ook schijnt het scherm een grijze waas te hebben.

De schermtechnologie van Qualcomm komt waarschijnlijk pas over enkele jaren op de markt. Dan zouden dergelijke fouten eruit gehaald moeten zijn.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu