Qualcomm lanceert 1,2 GHz Snapdragon dualcore chipsets

qualcommQualcomm is begonnen met het verschepen van de eerste dualcore Snapdragon-chipsets met een kloksnelheid van 1,2 GHz. Momenteel worden er in de snelste Android-toestellen Snapdragon-chipsets van 1 GHz gebruikt. Schermen met een resolutie tot 1280 x 800 pixels worden mogelijk, maar de chipset heeft nog meer veelbelovende eigenschappen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Het gaat om de MSM8260 en MSM8660 Snapdragon-chipsets smartphones uit het hogere segment. In februari 2009 werden die chipsets al aangekondigd en op dit moment gaan de eerste samples naar de fabrikanten. Welke fabrikanten? Dat is niet bekendgemaakt. Beide chipsets hebben geïntegreerde GPS, een grafische processor (GPU) met 2D- en 3D-acceleratie voor Open GL ES 2.0 en Open VG 1.1. Ook mogelijk: video encoderen en decoderen met een resolutie van 1080p. En ook nog: ondersteuning voor 24-bits WXGA-schermen met de al genoemde resolutie van 1280 x 800 pixels!

Helaas is deze week op de technologiebeurs Computex in Taipei nog niets te zien; alleen toekomstige klanten krijgen de referentiedesigns onder ogen. Goed nieuws: voor het einde van het jaar komt er een nog snellere Snapdragon-chipset op de markt. Die is gericht op apparaten met een groter scherm, zoals tablets.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.