Quick Charge 3.0: je toestel opgeladen binnen drie kwartier

Gijs Ettes
15 september 2015, 8:56
1 min leestijd
Quick Charge 3.0: je toestel opgeladen binnen drie kwartier

Chipfabrikant Qualcomm heeft Quick Charge 3.0 aangekondigd, een nieuwe methode om de accu van smartphones en tablets nog sneller op te laden. Met de snellaadtechnologie kan een gemiddelde smartphone van 0 tot 80 procent worden opgeladen in 35 minuten.

Lees verder na de advertentie.

Quick Charge 3.0: sneller dan ooit

Qualcomm ontwikkelde al eerder snellere methodes om de accu van smartphones en tablets sneller op te laden. Met Quick Charge 1.0 werd een snelheidswinst van 40 procent gehaald en met Quick Charge 2.0 75 procent. De nieuwe versie van Quick Charge is weer 38 procent sneller dan Quick Charge 2.0, dat  in veel chips van high-end toestellen als de LG G4 en Sony Xperia Z3 is te vinden.

https://www.youtube.com/watch?v=v0Rhu2YGxeQ

De snellaadtechnologie zal begin volgend jaar zijn weg naar smartphones en tablets vinden. De winst die met Quick Charge 3.0 wordt behaald, is te danken aan INOV (Intelligent Negotiation for Optimum Voltage). Dit algoritme helpt apparaten om  preciezer  te bepalen hoeveel voltage ze moeten vragen om zo snel en efficiënt mogelijk te worden opgeladen. Conventionele opladers werken nog op een vaste spanning.

Quick Charge 3.0 is  backwards compatible en werkt met usb, micro-usb, usb-c en bedrijfseigen connectors. De snellaadtechnologie wordt geïmplementeerd in de nieuwe chips van Qualcomm, waaronder de Snapdragon 820, 620, 618, 617 en 430.

Het laatste nieuws over Qualcomm

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu