De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Zo gaat de Snapdragon 865 de smartphones van 2020 verbeteren

Colin Baak
4 december 2019, 9:28
3 min leestijd
Zo gaat de Snapdragon 865 de smartphones van 2020 verbeteren

Fabrikant Qualcomm heeft de Snapdragon 865-chip gepresenteerd. De processor wordt straks gebruikt in high-end toestellen van volgend jaar. De chipset biedt onder andere nog betere prestaties dan zijn voorganger op het gebied van kracht, grafische prestaties en cameratechnologie.

Lees verder na de advertentie.

Qualcomm Snapdragon 865 onthuld: dit moet je weten

De Qualcomm Snapdragon 865 zien we volgend jaar terug in krachtige toestellen van verschillende fabrikanten. De nieuwe chip biedt betere prestaties qua processorkracht en grafische prestaties. Zo kunnen zwaardere apps, berekeningen en games moeiteloos gebruikt worden in combinatie met deze chip.

De processoren van de fabrikant worden gebruikt in de snelste smartphones op de markt. De Snapdragon 865 zal verschijnen in toestellen van onder andere Motorola, Google, Nokia, Xiaomi en Oppo. Ook Samsung gebruikt de processoren voor hun telefoons, maar dat is niet in Europa het geval. Wat voor technieken en features we allemaal gaan zien in smartphones van 2020, lees je hieronder.

1. Filmen en fotograferen in hogere resolutie

Er is een speciale image signal processor aanwezig in de Snapdragon 865. Die wordt gebruikt om data van gemaakte foto’s en video’s snel te kunnen verwerken. Met deze nieuwe processor is het mogelijk om video’s te verwerken met een 8k-resolutie met 30 frames per seconde.

Foto’s kunnen gemaakt worden in een maximale resolutie van 200 megapixel. Zulke camera’s voor smartphones zijn nog echter nog niet op de markt. De Xiaomi Mi Note 10 was het eerste toestel met een 108 megapixel-camera. Samsung zou ook zo’n camera willen implementeren in de aankomende Galaxy S20-lijn. Tot slot zien we ook een grote upgrade voor de grafische prestaties. Volgens de fabrikant zijn de grafische prestaties 25 procent verbeterd.

2. Vingerafdrukscanner: nauwkeuriger en groter scanoppervlak

De fabrikant ontwikkelt ook vingerafdrukscanners en een vernieuwde variant is gepresenteerd. Zo’n scanner is verwerkt in het scherm van een smartphone, waardoor je deze snel kunt ontgrendelen. Qualcomm heeft nu ook de 3D Sonic Max-scanner aangekondigd, een ultrasone variant.

Zo’n versie werkt door middel van kleine geluidsgolven die weerkaatsen op jouw vingerafdruk. Vervolgens wordt er gecheckt of jij de persoon bent die het toestel mag ontgrendelen. Het scanoppervlak van de nieuwe versie is 17 keer groter dan de huidige scanner van de fabrikant. Waarbij daar de oppervlakte om te scannen 4 bij 9 millimeter was, is dat bij de nieuwe variant 20 bij 30 millimeter.

Qualcomm 3D Sonic Max

Volgens Qualcomm zorgt dat voor het sneller kunnen ontgrendelen van een smartphone. Ook werkt deze scanner nog nauwkeuriger en is het mogelijk om twee vingerafdrukken te gebruiken om het toestel te ontgrendelen.

Daardoor is de accuraatheid van de scanner verder toegenomen. De technologie staat los van de Snapdragon 865. Wel is het de verwachting dat veel fabrikanten deze scanner volgend jaar gaan gebruiken in hun smartphones.

3. 5G-ondersteuning, maar via los modem

Het Snapdragon 865-platform is gepresenteerd als 5G-platform, maar standaard is die mogelijkheid niet te gebruiken. De 865-chip bevat namelijk geen geïntegreerd modem om hier gebruik van te kunnen maken. Om 5G te kunnen gebruiken moet het eerder gepresenteerde X55-modem worden toegevoegd.

Hoewel 5G wel bezig is aan een opmars, is de techniek nog niet beschikbaar in Nederland. De maximale downloadsnelheden van dit modem liggen op 2,5Gbps, terwijl de maximale uploadsnelheid 316Mbps bedraagt. Onder andere provider T-Mobile is in Nederland bezig met het testen en de uitrol van een 5G-netwerk.

Door het los kunnen toevoegen van het modem, kunnen fabrikanten er voor kiezen om dit wel of juist niet te doen. Niet elke smartphone in 2020 wordt namelijk standaard uitgerust met 5G-ondersteuning.

Lees ook: 5G in Nederland: de 5 belangrijkste vragen beantwoord

Bron: Qualcomm
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu