Qualcomm vindt manier om metalen smartphones draadloos op te laden

Gijs Ettes
29 juli 2015, 8:08
1 min leestijd
Qualcomm vindt manier om metalen smartphones draadloos op te laden

Chipfabrikant Qualcomm heeft een manier gevonden die het mogelijk maakt om ook metalen smartphones draadloos op te laden. Momenteel is dit alleen mogelijk met smartphones die bestaan uit plastic, glas of hout.

Lees verder na de advertentie.

Opladen met Qualcomms WiPower-technologie

Steeds meer high-end smartphones, zoals de HTC One M9 en Huawei P8, hebben een metalen behuizing die het onmogelijk maakt om de toestellen draadloos op te laden. Qualcomm heeft daar wat op gevonden met een technologie genaamd WiPower die werkt volgens de Rezence-standaard, een naar verluidt snellere en flexibelere standaard dan het meer gebruikte Qi.

Hoe de nieuwe technologie van Qualcomm precies werkt, is niet bekend. Wel zegt het bedrijf smartphonefabrikanten te helpen met de implementatie ervan. Voor gebruikers zal er straks geen verschil merkbaar zijn met andere methoden van draadloos opladen. Zo lang je laadplatform in de buurt hebt, kun je je toestel hierop leggen om het op te laden.

Het filmpje hieronder toont hoe verschillende apparaten, ondanks een dikke laag metaal, toch direct van stroom worden voorzien.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu