‘Smartphones laden vanaf 2019 veel sneller op: dit is waarom’

Michel van 't Klaphek
25 oktober 2018, 19:17
2 min leestijd
‘Smartphones laden vanaf 2019 veel sneller op: dit is waarom’

Vanaf volgend jaar laadt je smartphone een stuk sneller op. Tenminste, als het aan Qualcomm ligt. De grootste chipfabrikant ter wereld is namelijk druk bezig met het verbeteren van haar oplaadtechniek: Quick Charge 4.0+.

Lees verder na de advertentie.

Quick Charge 4.0+: supersnel opladen vanaf 2019

Dat kondigde het bedrijf aan op een grote technologiebeurs in Hongkong. Qualcomms snellaadtechniek, Quick Charge, wordt in de toekomst flink sneller. Vanaf 2019 laden telefoons met een snelheid van 32W op, in plaats van het huidige 18W.

Hierdoor zit de accu sneller vol in minder tijd. We zijn inmiddels aanbelandt bij QuickCharge 4.0+ waardoor een gemiddelde accu binnen een kwartier al voor de helft opgeladen is. Dit is een stuk sneller dan de huidige Quick Charge 4.0-standaard. Onder meer de HTC U12 Plus en Xiaomi Pocophone F1 beschikken over deze snellaadtechniek.

htc u12 plus-update knoppen

Tegelijkertijd is het bedrijf ook bezig met het verbeteren van draadloos opladen. Dit gebeurt nu op een tempo van 12W, maar dit wordt in de toekomst naar 15W omhoog geschroefd. Wel blijft het verschil tussen opladen met draad groot.

Kanttekening

Alhoewel dit ons als muziek in de oren klinkt, moeten we niet te enthousiast worden. Daar waar Qualcomm inmiddels alweer is aanbelandt bij versie 4.0+ van Quick Charge, liggen er momenteel slechts een handjevol smartphones met versie 4.0 in de winkels. Het duurt vaak een tijdje voordat zo’n nieuwe standaard gemeengoed wordt.

Verwacht wordt dat de opvolger van de Snapdragon 845 met Quick Charge 4.0, die waarschijnlijk 855 of 865 gaat heten, beschikt over versie 4.0+. Deze processor verschijnt ergens in 2019 op de markt. Qualcomm levert chips aan meerdere fabrikanten, waaronder HTC en Samsung.

In de tussentijd timmeren ook anderen aan de weg met hun eigen snellaadtechniek. OnePlus staat bekend om Dash Charge en Huawei heeft SuperCharge. Vroeger was snelladen vooral voorbehouden aan de echte vlaggenschepen, maar tegenwoordig hebben ook veel middensegment-toestellen zo’n functie.

Bron: GizChina
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu