Dit is waarom je volgende smartphone sneller oplaadt

Erwin Vogelaar
1 juni 2017, 20:36
2 min leestijd
Dit is waarom je volgende smartphone sneller oplaadt

Qualcomm introduceert een nieuwe versie van zijn oplaadtechniek. Met Quick Charge 4+ laden toestellen sneller en veiliger op. Zo werkt het.

Lees verder na de advertentie.

Sneller en veiliger opladen met Quick Charge 4+

Betere accutechnologie komt van twee kanten. Aan de ene kant vragen we om grotere accu’s die langer meegaan. Aan de anderen kant willen we dat ze ook lekker vlot opladen. Verschillende fabrikanten werken op hun eigen manier aan deze tweede wens. Qualcomm is daar de belangrijkste van met Quick Charge, omdat de meeste fabrikanten deze technologie gebruiken. Nu introduceert het bedrijf Quick Charge 4+, dat je toekomstige toestel veiliger en sneller oplaadt.

Qualcomm kennen we voornamelijk van zijn processoren, maar de oplaadtechniek van de chipmaker wordt ook steeds belangrijker. Daarom introduceert het bedrijf nu een kleine, maar belangrijke update voor zijn in november 2016 geïntroduceerde Quick Charge 4.

Een van de belangrijkste toevoegingen wordt ‘Intelligent Thermal Balancing’ genoemd. Quick Charge 4+ maakt gebruik van ‘Dual Charge’, waardoor energie via twee kanalen binnen kan komen. De nieuwe technologie kijkt welk pad het koelst is, om daar vervolgens de stroom doorheen te sturen. Het opladen wordt met Quick Charge 4+ gemiddeld drie graden koeler. Tevens let Quick Charge 4+ beter op de veiligheid, door de temperatuur van zowel de aansluiting als de behuizing in de gaten te houden. Alles om oververhitting te voorkomen. Dat blijft namelijk een van de grootste gevaren voor smartphones die aan het opladen zijn.

quick charge 4+

Met Quick Charge 4+ laden smartphones tot vijftien procent sneller op en neemt de efficiëntie met 30 procent toe. Dit klinkt wellicht niet als een enorme stap, maar snel opladen is op dit moment een van de belangrijke pijlers voor smartphonemakers en consumenten. Het is niet voor niets dat Qualcomm een tussentijdse update doet in plaats van te wachten op Quick Charge 5. De eerste smartphone met de nieuwe Quick Charge-versie is de Nubia Z17, maar er volgen er ongetwijfeld snel meer.

Lees het laatste nieuws over Qualcomm

Bron: Qualcomm
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu