De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Smartphones in 2017: 5 minuten opladen voor 5 uur gebruik

Thomas Haenen
17 november 2016, 19:04
1 min leestijd
Smartphones in 2017: 5 minuten opladen voor 5 uur gebruik

Qualcomm heeft de Snapdragon 835 geïntroduceerd, een krachtige nieuwe chip die onder andere Quick Charge 4 biedt. Daarmee gaat opladen zo snel dat je met een paar minuten weer uren verder kunt.

Lees verder na de advertentie.

Qualcomm Snapdragon 835

Quick Charge 4 zal vooralsnog alleen op smartphones te vinden zijn met de Snapdragon 835-chip van Qualcomm. Die chip gaat begin volgend jaar in productie en duikt dan vermoedelijk ook op in verschillende grote smartphones. Het is de opvolger van de Snapdragon 820 en 821, de chips die onder andere in de LG G5, OnePlus 3T en Google Pixel worden gebruikt. Ook Samsung, Huawei en HTC hebben mogelijk toestellen met de nieuwe chips in ontwikkeling.

De Snapdragon 835 wordt geproduceerd volgens het nieuwe 10-nanometer FinFET-proces, dat ontwikkeld is door Samsung. Dat zorgt ervoor dat individuele transistors nog dichter op elkaar gezet kunnen worden. Daardoor kan de chip net zo compact zijn als eerdere modellen, maar toch meer kracht bieden. Volgens Samsung resulteert het productieproces in chips die 27 procent krachtiger of 40 procent energiezuiniger zijn.

Quick Charge 4

Quick Charge 4

De nieuwe chip brengt echter ook nieuwe functies met zich mee, zoals Quick Charge 4. De snellaadfunctie in smartphones van volgend jaar zal nog indrukwekkender zijn dan voorheen. Qualcomm claimt dat je met vijf minuten opladen straks genoeg stroom hebt voor vijf uur gebruik. Dat kan een beetje verschillen met individuele smartphones, maar uiteindelijk zou het tot 20 procent sneller moeten zijn dan Quick Charge 3.

Qualcomm benadrukte bij de aankondiging ook hoe veilig Quick Charge 4 is. Sinds Samsung de Galaxy Note 7 moest annuleren na tientallen ontplofte accu’s zijn we immers wat huiverig rondom accu’s die te snel opgeladen worden. Daarom wordt het toestel met Quick Charge 4 ook minder warm (circa 5 graden) dan voorheen. Er zijn bovendien verschillende beveiligingen ingebouwd die oververhitting moeten voorkomen.

Lees het laatste nieuws over Qualcomm

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu