Dit is waarom Rabobank stopt met de Rabo Scanner
Lars Paymans

De Rabobank zet dit jaar een punt achter de Rabo Scanner: het kastje waarmee je online betalingen goedkeurt. De bank vindt de scanner niet meer nodig.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Rabobank stopt met Rabo Scanner

Dit laat de bank vandaag aan De Telegraaf weten. Eind 2018 stopt de bank met het kastje, maar zal daarna in de loop van 2019 worden uitgefaseerd. Het kastje is volgens Bart Leurs, hoofd digitale verandering bij Rabobank, niet meer nodig omdat er genoeg alternatieven zijn die ‘net zo veilig’ zijn.

Hiermee doelt Leurs op vijfcijferige inlogcodes, vingerafdrukscanners en gezichtsherkenning. “Een extra kastje voor de app is voor een steeds groter deel van onze klanten niet meer de beste oplossing”, legt Leurs uit.

Nu wordt de lezer van de Rabobank nog gebruikt om betalingen en overboekingen goed te keuren. Daarnaast heb je de scanner nodig om de Android-app van de Rabobank aan je betaalpas te koppelen. De huidige scanners blijven nog wel bruikbaar, omdat niet iedereen een smartphone heeft of van het kastje af wil stappen. Alle functies van de lezer kunnen uiteindelijk ook op een andere manier uitgevoerd worden.

Met de beslissing van de Rabobank verschuift het doen van je bankzaken wederom verder van de pc naar de smartphone. Steeds meer smartphones beschikken al over geavanceerde scanners om je online bankaccount goed te beveiligen. Zo heeft vrijwel elk toestel een vingerafdrukscanner, en zijn er soms al extra opties als de irisscanner zoals op de Galaxy S9. Bovendien is een smartphone een stuk vaker in de buurt dan een aparte kaartlezer.

Hoe doen andere grote banken het?

ING gebruikt al langer geen losse kaartlezer meer en ook Volksbank, het moederbedrijf van SNS, ASN en Regiobank wil dit jaar de Digipas overbodig maken. ABN Amro is de enige grote partij die nog afwacht, al zal ook daar de smartphone uiteindelijk de centrale plaats voor bankzaken worden.

Lees meer nieuws over Android

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.