Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google gaat radiobug aanpakken die accu leeg laat lopen

Redactie
17 juli 2015, 17:23
1 min leestijd
Google gaat radiobug aanpakken die accu leeg laat lopen

Google gaat een bug in de radio van Android Lollipop en Android M aanpakken die ervoor zorgt dat de accu van smartphones te snel leegloopt. De radio is een onderdeel van Android dat de mobiele verbindingen regelt.

Lees verder na de advertentie.

Dat merken gebruikers op Reddit op. Google heeft het probleem inmiddels bevestigd via de Bug Tracker, waardoor de bug nu officieel bij Google bekend is. Hierdoor is het aannemelijk dat in een toekomstige versie van Android de bug wordt aangepakt en dat het energieverbruik van Android wordt teruggedrongen.

Dit is de radiobug van Android

“Wanneer de mobiele data is ingeschakeld, consumeren alle internet-apps consumenten energie en zorgen ze ervoor dat de mobiele dataverbinding actief blijft totdat ze geforceerd worden gestopt”, schrijft een gedupeerde Android-gebruiker. “In KitKat gebeurde dit niet, maar bij Lollipop en zelfs in Android M stoppen de apps niet en dat zorgt voor een enorme battery drain.” Inmiddels heeft de radiobug meer dan 2310 comments en volgen 261 mensen het probleem.

android-m

Google heeft de radiobug erkend en zegt aan een oplossing te werken. Het blijft echter gissen wanneer zo’n oplossing wordt uitgerold; dat kan soms even duren. Het is in ieder geval wel duidelijk dat Google op de hoogte is van het probleem en gezien de ernst van de bug kan het niet anders dan dat Google het probleem in de volgende Android-versie aanpakt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu