De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

‘Razer ontslaat merendeel personeel, Razer Phone 3 is geschrapt’ – update

Michel van 't Klaphek
20 februari 2019, 12:50
2 min leestijd
‘Razer ontslaat merendeel personeel, Razer Phone 3 is geschrapt’ – update

Razer heeft het merendeel van het personeel dat bij de smartphonetak werkzaam is op straat gezet. Hierdoor komt er mogelijk geen opvolger voor de Razer Phone 2, een smartphone speciaal voor gamers.

Lees verder na de advertentie.

Update: Razer heeft inmiddels een officieel statement gegeven, waarin wordt aangegeven dat het bedrijf blijft werken aan ‘projecten op het gebied van mobile gaming’:

”In Razers mobiele afdeling zijn enkele werknemers ontslagen terwijl sommige anderen zijn overgeplaatst naar andere projecten. Desondanks ziet Razer grote kansen op het gebied van mobile gaming en het bedrijf zal in deze categorie blijven investeren via een combinatie van hardware- en software-initiatieven. Razer werkt hard aan nieuwe, spannende projecten op het gebied van mobile gaming en zal het nieuws zo spoedig mogelijk delen. De Razer Phone 2 blijft te koop en Razer is vastbesloten om hem te blijven ondersteunen met de nieuwste updates en functies.”

‘Razer Phone 3 geschrapt, fabrikant ontslaat personeel’

Mogelijk slecht nieuws voor liefhebbers van de Razer-telefoons. De fabrikant zou namelijk het merendeel van het personeel werkzaam bij de smartphonetak ontslagen hebben. Het gaat vooral om ontwikkelaars en ontwerpers, maar ook enkele marketingfuncties zijn opgeheven.

Dat zegt Droid-Life op basis van een anonieme tip. Volgens deze bron komt de ontwikkeling van de Razer Phone 3 hierdoor in ernstig gevaar. Het resterende personeel zou vooral aan de slag gaan met het ondersteunen van de Razer Phone 2, die eind 2018 uitkwam. Deze smartphone voor gamers moet nog Android 9.0 (Pie) krijgen.

Razer heeft het nieuws in reactie aan Droid-Life bevestigd. ‘Het klopt dat we afscheid nemen van 30 medewerkers. We hebben ervoor gekozen om ons te focussen op enkele centrale projecten en zo onze winstgevendheid te vergroten. We doen ons best om de ex-medewerkers aan een passende baan elders te helpen’, aldus het bedrijf.

→ Check ook ons overzicht met de beste gamingsmartphones van 2018

Slechte maand voor Razer

Op het gerucht dat de Razer Phone 3 geschrapt is, gaat men niet in. De afgelopen jaren hebben steeds meer fabrikanten -waaronder HTC – het erg lastig, dus het zal ons niet verbazen dat ook Razer niet genoeg telefoons weet te verkopen. Daar komt nog eens bij dat het bedrijf zich richt op een kleine, specifieke groep.

Het nieuws over de ontslagronde volgt rap op het bericht dat Razer de Game Store sluit. Deze digitale gamewinkel sluit zijn deuren op 28 februari, ongeveer een jaar na de lancering. Tot die tijd is het mogelijk om games aan te schaffen, die overigens ook na sluiting van de winkel nog te spelen zijn.

Lees het laatste nieuws over Razer

Bron: Droid-Life
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu