Razer Phone hoopt gamers te trekken met opvallend scherm

Thomas Haenen
2 november 2017, 12:02
2 min leestijd
Razer Phone hoopt gamers te trekken met opvallend scherm

Razer, een bedrijf dat vooral bekend is van toetsenborden en muizen voor gamers, komt binnenkort met zijn eerste smartphone. De Razer Phone heeft krachtige hardware en mikt ook weer op een publiek van gamers.

Lees verder na de advertentie.

Razer Phone officieel: dit moet je weten

Het toestel heeft verschillende unieke features die het spelen van games op een mobiele telefoon aangenamer moeten maken. Zo heeft de Razer Phone het eerste smartphonescherm met een verversingssnelheid van 120Hz en ondersteuning voor adaptive refresh. Dat betekent dat het beeld sneller ververst dan andere smartphones, wat iets rustiger en fijner is voor je ogen.

De adaptive refresh zorgt ervoor dat de ververssnelheid zich ook aanpast aan de apps die je gebruikt. Kijk je een film die 24 frames per seconde heeft, dan wordt de beeldverversing teruggeschroefd. Ook dat zorgt weer voor natuurlijker beeld. De techniek wordt al langer toegepast in desktopmonitoren, en ook de iPad Pro heeft een 120Hz-scherm. Daarnaast zitten er Dolby Atmos-stereospeakers aan weerszijden van het scherm.

Razer Phone | The Ultimate in Mobile Entertainment

Ook de overige hardware van de Razer Phone is imposant. Het toestel heeft dezelfde Snapdragon 835-chip als andere vlaggenschepen, aangevuld met 8GB werkgeheugen. Dat is zo’n twee keer zoveel als de concurrentie. Ook de accucapaciteit van 4000 mAh is aan de grote kant. Achterop zit een dubbele camera: eentje van 13, en eentje van 12 megapixel. De tweede lens wordt gebruikt voor optische zoom.

Geen koptelefoonaansluiting, grote randen

Ondanks de indrukwekkende hardware zijn er enkele opvallende minpunten. Zo heeft de Razer Phone vrij grote schermranden. Terwijl Samsung, Apple en anderen volop inzetten op voorkantvullende schermen, doet dit toestel qua design meer denken aan de Sony Xperia XZ1. Tevens is de Razer Phone niet stof- en waterdicht en ontbreekt een koptelefoonaansluiting. Het toestel wordt bovendien gelanceerd met Android 7.0 (Nougat). Pas begin 2018 volgt een update naar Android 8.0 (Oreo).

De technologie achter de Razer Phone komt hoofdzakelijk van Nextbit, een bedrijf dat Razer begin dit jaar overnam. Achter Nextbit zaten onder andere mensen die betrokken waren bij het begin van Android, en designers van HTC. Eerder bracht dit team al de eigen Nextbit Robin uit, een toestel dat grote gelijkenissen heeft met de vandaag aangekondigde Razer.

Razer Phone in Nederland

Helaas wordt de Razer Phone vooralsnog niet in Nederland verkocht. Het toestel is vanaf eind deze maand wel verkrijgbaar in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, met een adviesprijs van omgerekend zo’n 700 euro. Razer zegt geen plannen te hebben voor een release in Nederland, maar wellicht dat er via de grijze import alsnog wat toestellen hier opduiken.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Razer Phone
Razer Phone

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu