Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Dit moet je weten over de Android-spelcomputer van Razer

Redactie
6 januari 2015, 17:11
2 min leestijd
Dit moet je weten over de Android-spelcomputer van Razer

Fabrikant Razer heeft de Razer Forge TV Android console aangekondigd. De Forge TV is een kleine, krachtige Android-spelcomputer.

Lees verder na de advertentie.

Razer Forge TV: krachtige Android-spelcomputer

razer forge tv controller

Google kondigde Android TV destijds aan in juni, met de belofte dat Razer verantwoordelijk zou zijn voor een nieuwe gaming console. Die belofte wordt nu ingelost. De Razer Forge TV heeft een quadcore Snapdragon 805-processor aan boord, die wordt bijgestaan door 2GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen en een Adreno 420-gpu. In Noord-Amerika gaat de Android-spelcomputer 100 dollar kosten en wil je daar ook nog een bluetooth-controller bij, dan komt de prijs uit op 150 dollar. Net als de Nexus Player van Google.  De controller  kan in de toekomst ook worden gebruikt voor de Steam Box en je smartphone. Daarvoor hoef je alleen je telefoon aan de controller  te klikken met een speciale klem.

Games streamen

Wat de Razer Forge TV echter anders maakt is de mogelijkheid pc-spellen te streamen naar de Android TV-console, via de Razer Cortex Stream. Razer belooft dat het niet uitmaakt of je nou hardware van AMD of Nvidia hebt, in tegenstelling tot de Nvidia Shield-tablet die alleen grafische kaarten van GeForce ondersteunt. De Razer Forge TV kan tevens games afspelen die in je bibliotheek van Steam, Origin, Battle.net en Uplay staan. De gamecontent wordt in 1080p gestreamd naar de micro-console, geheel zonder vertragingen, zo belooft de fabrikant.

razer forge tv lapboard en muis

Je krijgt geen afstandsbediening bij het apparaat, maar bedient hem met de Android-app voor je smartphone of tablet of met de bluetooth-controller. Naast de speciale controller introduceert Razer ook een zogenaamd lapboard: een toetsenbord voor op schoot, inclusief muis, die met de Razer Forge TV communiceert.

De Turret-lapboard is niet goedkoop: 130 dollar. Met dit toetsenbord haal je wel de pc-game-ervaring naar je woonkamer, aldus Razer. De muis naast het toetsenbord zit overigens vast met een magneet, zodat die er niet af kan vallen.

Beschikbaarheid

Hoewel het nog niet bekend is wanneer de Razer Forge TV Android console met zijn controller, lapboard en muis in Nederland en België verschijnen, maakte Razer wel duidelijk dat Noord-Amerikanen de hardware in het eerste kwartaal van 2015 mogen verwachten.

Het laatste nieuws over Android TV

Bron: The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu