De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Sms-opvolger uitgebracht in Nederland: zo werkt RCS

Wouter Nijsen
19 november 2020, 16:45
2 min leestijd
Sms-opvolger uitgebracht in Nederland: zo werkt RCS

Google heeft RCS beschikbaar gemaakt voor alle Android-gebruikers in Nederland. De sms-opvolger kun je nu gebruiken in de Berichten-app van de zoekgigant. Dit is hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

RCS in Nederland gebruiken: zo werkt het

Google voegt RCS-ondersteuning (Rich Communication Services) toe aan de Berichten-app in Nederland. De sms-opvolger werd een paar maanden terug al stilletjes beschikbaar gemaakt voor een groep gebruikers, maar is door iedereen te gebruiken. Google zorgt samen met providers voor de uitrol van RCS.

In de standaard Berichten-app van Android verschijnt een melding met ‘Berichten is beter geworden’. Tik je op ‘Akkoord’, dan wordt RCS geactiveerd. Via de instellingen van de Berichten-app kun je vervolgens checken of de nieuwe chatfuncties zijn ingeschakeld. Google noemt de sms-opvolger ‘Chat’ en bij het typen van een berichtje zie je in het chatvenster dan ook ‘Chatbericht’ staan in plaats van ‘Sms’.

  1. Open de Berichten-app op je Android-telefoon en tik op de drie puntjes rechtsboven;
  2. Kies voor ‘Instellingen’ en dan ‘Chatfuncties’;
  3. Bij ‘Chatfuncties inschakelen’ kun je de nieuwe RCS-ondersteuning aan- of uitzetten.

Dit is RCS (en dit kun je ermee)

Met RCS kun je, zoals de naam al suggereert, veel uitgebreidere berichten sturen dan via sms. Zo ondersteunt RCS bijvoorbeeld het versturen van foto’s, stickers en video’s. Ook zijn er veel features die je voorheen alleen zag in chat-apps als WhatsApp. Zo is er ondersteuning voor groepsgesprekken en kun je zien wanneer iemand een bericht typt of jouw bericht ontvangt. RCS is dus een soort alternatief voor WhatsApp en echt een moderne opvolger voor sms.

Als je meer wil weten over RCS, check dan onze FAQ over de sms-opvolger. Heb jij de melding in de Berichten-app voorbij zien komen en de RCS-functies al gebruikt? Laat het dan ook eventjes weten in de reacties onder dit artikel!

Lees meer over Google:

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu