LG reageert op aantijgingen plastic G5

Redactie
4 april 2016, 12:10
2 min leestijd
LG reageert op aantijgingen plastic G5

Vorige week berichtten we al over het opmerkelijke nieuws dat de LG G5 helemaal niet zo metaal zou zijn. LG heeft nu gereageerd op de beschuldigingen  en haalt deze onderuit.

Lees verder na de advertentie.

Reactie LG op plastic G5

YouTuber  JerryRigEverything liet in  een teardown zien dat de LG G5 helemaal niet zo metaal was  als dat LG beweerde. Zo kraste hij met een mesje over de achterkant van het toestel, waarbij een plastic laagje  bovenop het aluminium chassis  loslaat. LG  heeft deze aantijgingen tegenover PhoneArena onderuit gehaald en  zegt dat wat we daadwerkelijk zien de primer is.

Wat jullie zien is de primer, geen plastic laagje. Zoals je weet, wordt de primer gebruikt om verf goed aan aluminium te hechten. Dit hebben we ook gebruikt voor de G5. Het aluminium profiel dat we hebben gebruikt, staat bekend als LM201b en is ontwikkeld door het Korea Institute of Industrial Technology voor toepassingen  in auto’s en vliegtuigen. LM201b is, in tegenstelling tot het aluminium dat in andere smartphones wordt gebruikt, een gegoten unibody, waardoor het erg stevig  is terwijl het toch  licht van gewicht blijft. We vonden een manier om de antennestrepen naadloos in het aluminium te verwerken, zodat deze niet te voelen zijn. Vervolgens hebben we de LM201b met een laag primer en verf bedekt. Hierbij hebben we gebruikgemaakt van een proces genaamd microdizing, wat betekent dat minuscule  metaaldeeltjes worden verwerkt in de coating en gehecht zijn aan het metaal. Ik denk dat het incorrect is om te zeggen dat een product niet volledig metaal is, alleen maar omdat er verf in het spel is. Dat is hetzelfde als beweren dat auto’s en vliegtuigen niet van metaal zijn, omdat ze geverfd zijn.

In plaats van plastic zou de primer dus loslaten  toen JerryRigEverything met een mes over de achterkant van de G5 kraste. De nieuwe methode van LG zou het toestel minder koud maken dan andere metalen toestellen, waardoor het fijner  in de hand moet liggen. LG zegt verder niet in te zien wat ze verkeerd  gedaan hebben, alleen maar omdat ze iets anders doen dan wat ze (en andere smartphonefabrikanten) tot nu toe hebben gedaan.

Meer over de LG G5

De LG G5 verschijnt binnenkort in de winkels en onderscheidt zich niet alleen door een andere vervaardigingswijze. Het toestel heeft een modulair design, waarbij de sleuf aan de onderkant verwijderd wordt om modules te plaatsen. Er zijn bijvoorbeeld  modules om het geluid en de camerakwaliteit te verbeteren. De smartphone beschikt verder over een 5,3 inch-QHD-scherm, Snapdragon 820-chip, 4GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagruimte.

Het laatste nieuws over LG

Bron: PhoneArena
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G5
LG G5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu