Samsung: ‘Galaxy Fold-problemen worden onderzocht, release niet uitgesteld’
Thomas Haenen

Samsung heeft een eerste reactie op alle Galaxy Fold-problemen gegeven. Het bedrijf onderzoekt wat er mis ging, maar zegt ook de release niet uit te stellen. De opvouwbare smartphone is hier vanaf begin mei te koop.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Reactie Samsung Galaxy Fold-problemen

Samsung heeft eerder deze week reviewexemplaren van de Galaxy Fold uitgestuurd naar Amerikaanse media, maar veel testers liepen snel tegen problemen aan. Zo melden meerdere journalisten dat het Galaxy Fold-scherm kapot ging na slechts een paar dagen gebruik. Het display zat al snel vol met rare bobbels, of het beeld flikkert continu. In een eerste reactie tegenover The Verge zegt Samsung die problemen te erkennen en onderzoeken.

“Een klein aantal vroege exemplaren van de Galaxy Fold is door ons met de media gedeeld voor reviews. We hebben enkele berichten ontvangen over het opvouwbare scherm van de gedeelde exemplaren. We zullen deze exemplaren persoonlijk onderzoeken om de oorzaak van het probleem te ontdekken,” zo luidt de reactie van Samsung. Wel benadrukt het bedrijf dat er niet-definitieve modellen verstrekt zijn, wat suggereert dat de problemen minder aanwezig zijn in de releaseversie van de Galaxy Fold.

Reactie Samsung Galaxy Fold-problemen

Er zijn vooralsnog geen plannen om de release uit te stellen, zo bevestigt Samsung. De Galaxy Fold is vanaf 26 april te koop in de Verenigde Staten, en volgt een week later in Nederland. Beide releasedata blijven gehandhaafd.

Let op: plastic laagje is geen screen protector

Een deel van de problemen werd waarschijnlijk veroorzaakt door de journalisten zelf, claimt Samsung. “Sommige reviewers hebben de bovenste laag van het display verwijderd, wat het scherm beschadigt. Het hoofdscherm van de Fold heeft een beschermend laagje, dat onderdeel is van de rest van het beeld om te beschermen tegen krassen.”

Door sommige reviewers werd dit laagje aangezien voor een plastic screen protector, zoals je die op andere nieuwe smartphones ziet. Dat is dus een misverstand, al zegt Samsung dit wel duidelijk te communiceren in de handleiding van de Galaxy Fold “We zullen er alles aan doen om deze informatie ook duidelijk te maken aan onze klanten,” aldus het bedrijf.

Volgens Samsung kan het display van de Galaxy Fold zo’n 200.000 keer opgevouwen worden. Bij sommige van de journalisten die het toestel eerder hebben ontvangen, werd dat aantal echter bij lange na niet gehaald. Als je de Fold zo’n 100 keer per dag open maakt, zou het scherm het zo’n 2000 dagen of ruim vijf jaar moeten uithouden. Waarom het display bij sommige gebruikers al na een paar dagen breekt, wordt nu dus onderzocht.

Galaxy Fold release in Nederland niet uitgesteld

Vanaf 26 april starten de Nederlandse Galaxy Fold pre-orders, bij verschillende grote winkels en zowat alle providers. Het toestel is hier vervolgens vanaf 3 mei daadwerkelijk verkrijgbaar. De adviesprijs bedraagt een torenhoge 2020 euro, maar daarbij krijg je wel een gratis set Galaxy Buds en Kevlar-hoesje. Ook gaf Samsung al eerder aan alle reparatiekosten het eerste jaar gratis te vergoeden, waarmee het mogelijk een voorschot nam op deze klachten.

Het laatste nieuws over Samsung

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.