De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Dit heb je nodig om Google Translate via een koptelefoon te gebruiken

Erwin Vogelaar
14 oktober 2018, 9:52
2 min leestijd
Dit heb je nodig om Google Translate via een koptelefoon te gebruiken

De realtime vertaling van Google Translate via een koptelefoon is niet langer exclusief voor de Google Pixel en Pixel Buds. Dit heb je nodig voor de functie.

Lees verder na de advertentie.

Realtime vertaling Google Translate voor meer koptelefoons

De mogelijkheid om via Google Translate realtime vertalingen uit te voeren met behulp van een koptelefoon, is nu voor veel meer mensen beschikbaar. Tijdens het Made by Google 2017-evenement werd deze functie geïntroduceerd als één van de redenen om de nieuwe oordopjes van Google aan te schaffen.

Zoals op de supportpagina van de Pixel Buds staat, is de optie nu beschikbaar voor alle Google Assistent-geoptimaliseerde koptelefoons en Android-toestellen.

realtime vertaling google translate

Het idee is dat je de knop op je telefoon ingedrukt houdt terwijl je praat, en loslaat als je klaar bent. Vervolgens zal de vertaling via je smartphone worden uitgesproken. De vertaling van wat je gesprekspartner zegt hoor je vervolgens weer in jouw koptelefoon.

Om een gesprek te starten houd je de Google Assistent-knop ingedrukt op je koptelefoon en zeg je bijvoorbeeld “help mij Spaans spreken”. Er worden nu veertig talen ondersteund, waaronder Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans en Turks.

Koptelefoons

Op dit moment zijn er nog niet veel koptelefoons met Google Assistant verkrijgbaar. Toch is er wel keuze. Zowel in oordopjes (JBL Everest 110GA, Sony WI-1000X, Sony WI-SP600N als koptelefoons die je volledige oren bedekken (Sony WH-1000XM3, Bose QC35 II, JBL Everest 710GA). Niet al deze opties zijn op dit moment in Nederland verkrijgbaar.

De Google Assistent spreekt echter nog maar net Nederlands en ondersteuning voor Google Home rolt deze week pas uit. De kans is dus groot dat Nederland voor deze koptelefoonmakers daarom nu ook interessant is.

De Google Assistent kan je ook met allerlei andere dingen helpen, maar dan moet je wel alle Google Assistent vragen weten. Ook kom je in contact met bedrijven zoals de Albert Heijn en PostNL via Actions on Google.

Lees meer over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu