Je Pebble-horloge blijven gebruiken? Dit moet je doen

Erwin Vogelaar
16 juni 2018, 18:41
2 min leestijd
Je Pebble-horloge blijven gebruiken? Dit moet je doen

Een stapel functies van Pebble-horloges verdwijnt 30 juni. Er is nu een manier om die functies toch te behouden: met Rebble. Schrijf je deze maand nog in.

Lees verder na de advertentie.

Hoe Rebble je Pebble redt

Smartwatchfabrikant Pebble maakte relatief goedkope en populaire smartwatches. Totdat Fitbit het bedrijf overnam en alle producten van de markt haalde. Eind deze maand worden tevens de clouddiensten van Pebble stopgezet, waardoor eigenaren van een Pebble-horloge een stapel handige functies verliezen. Er komt een oplossing in de vorm van Rebble.

Zonder de clouddiensten van Pebble kun je met je horloge niet meer gebruikmaken van de app store, stemherkenning, sms, e-mail-reacties, het forum van Pebble en timeline pins. Het onafhankelijke team Rebble brengt een deel van deze functies terug, maar daarvoor moet je wel je Pebble-account verbinden.

rebble

Waarom zou je zomaar je data delen met een andere partij? Rebble is niet zomaar een dienst, maar wordt geleid door Katharine Berry. Berry werkte eerder bij Pebble aan tools voor het horloge. Daarnaast geeft de voormalige ceo van Pebble, Eric Migicovsky, zijn zegen over dit project.

rebble

Wat moet ik doen?

Of je daadwerkelijk je account linkt aan Rebble is een eigen keuze. Als je niets doet blijft je horloge gewoon werken, ook na 30 juni. Dat betekent dat je gewoon de tijd kunt blijven bekijken en de apps kunt gebruiken die al staan geïnstalleerd. Wil je echter gebruik blijven maken van alle mogelijkheden, dan is een Rebble-account de enige oplossing.

Een account maak je via deze pagina. Daar log je in via Google, Twitter, Facebook of Github. Vervolgens word je gevraagd om je Pebble-account te linken. Dat moet je voor 30 juni doen, zodat Rebble je informatie van de Pebble-servers kan downloaden voordat deze worden gesloten.

Het zal vervolgens aan de aantallen gebruikers liggen wat Rebble exact mogelijk maakt en hoelang dat vol te houden is. Dit lijkt in ieder geval de manier om je horloge zo lang mogelijk bruikbaar te houden.

Lees het laatste nieuws over Pebble

Bron: CNet
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu