De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

6 zaken die we tot nu toe weten over de HTC 10

Jarno Stinissen
17 maart 2016, 12:15
3 min leestijd
6 zaken die we tot nu toe weten over de HTC 10

Na  tegenvallende resultaten  op de smartphonemarkt wil HTC dit jaar de ban doorbreken met de  HTC 10. Maar wat weten we tot nu toe eigenlijk over het verwachte nieuwe flagship?

Lees verder na de advertentie.

De belangrijkste HTC 10 geruchten

Dit overzicht  is  gebaseerd op geruchten en gelekte informatie. De afgelopen weken is het nodige over de HTC 10 gelekt, waardoor we al een redelijk goed beeld kunnen  schetsen van het toestel. Hieronder vind je de zes hardnekkigste geruchten over een rijtje.

1. Metalen design en QHD-scherm

Net als zijn voorganger bezit de HTC 10 een metalen behuizing met een licht gebogen achterkant en afgeronde randen. Waarschijnlijk behoort  de zwarte balk  met het HTC-logo aan de onderkant tot de verleden tijd. Bij vorige vlaggenschepen van HTC was dit voor veel gebruikers een puntje van ergernis.

HTC 10 renders

De HTC 10 beschikt hoogstwaarschijnlijk over een 5,2 inch-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Dit is opvallend, aangezien HTC bij de One M8 en M9 bewust koos voor een full-hd scherm. Daarom nemen het gerucht vooralsnog met een korreltje zout, ook omdat een QHD-resolutie op dit schermformaat weinig toevoegt en ongunstig is voor de accu. Verder zou het toestel  een amoled-paneel hebben, waardoor het energiezuinig is en  betere zwartwaardes heeft.

2. Snapdragon 820 en 4GB RAM

De HTC 10 beschikt waarschijnlijk over het neusje van de zalm wat mobiele hardware betreft. Zo wordt gesproken over een Snapdragon 820-chip van Qualcomm en een Adreno 530-gpu. Hierdoor kan het nieuwe vlaggenschip alle apps en games vloeiend draaien en moeiteloos multitasken. Daarnaast is de Snapdragon 820-chip energiezuiniger  dan zijn voorganger en biedt hij ondersteuning voor het snellere LPDDR4-geheugen. Hiervan zou 4GB beschikbaar zijn.

3. Vernieuwde camera

Het Twitter-kanaal van HTC weet het zeker; de camera van de HTC 10  is van grote (wereld)klasse. De 12 megapixel-camera  heeft waarschijnlijk een  IMX377-sensor van Sony,  die ook aanwezig is in de Nexus 6P. Net als dit toestel zal de HTC 10 waarschijnlijk  uitstekende foto’s maken.

HTC tweet camera

De camera zou daarnaast optische beeldstabilisatie en een lager diafragma hebben. Dankzij  optische beeldstabilisatie wordt bewegingsonscherpte in foto`s en video`s onderdrukt. Een laag diafragma zorgt ervoor dat de HTC 10 meer licht opvangt, wat vooral handig is bij donkere situaties. Foto’s hebben dan meer detail en minder ruis.

4. Android 6.0  met Sense 8

De smartphone  wordt standaard geleverd met Android 6.0 (Marshmallow). Marshmallow brengt onder meer de energiebesparende functie Doze, het handige  Google Now on Tap en de mogelijkheid om app-permissies te beheren met zich mee. Dat laatste zorgt ervoor dat je apps de toegang tot je bijvoorbeeld je locatie en contacten kunt ontzeggen.

android marshmallow

Ook HTC’s eigen Sense-skin zal niet ontbreken. Het nieuwe vlaggenschip krijgt als eerste de beschikking over Sense 8. Deze nieuwe versie moet meer lijken op een stockversie van Android, iets waar veel gebruikers blij van zullen worden. Stock Android is enorm snel, oogt overzichtelijk en brengt geen bloatware met zich mee.

5. Grote accu en uitbreidbaar geheugen

De HTC 10 is mogelijk  voorzien van een grotere accu. De capaciteit is zou 3000 of 3600 mAh bedragen. Ter vergelijking: de Galaxy S7 heeft een 3000 mAh-accu, die het ongeveer anderhalve dag uithoudt. Een grotere accu zou een fijn verbeterpunt zijn, al had de HTC One M9 al  een prima accuduur.

Het nieuwe vlaggenschip wordt waarschijnlijk  geleverd met 32GB aan uitbreidbare  opslag. Wellicht is het ook mogelijk om de micro-sd-kaart te gebruiken als adoptable storage. Hiermee wordt het micro-sd-kaart omgetoverd tot interne of draagbare opslag. De extra opslag die je vervolgens krijgt, is niet alleen te gebruiken om media op te slaan, maar ook voor de opslag van apps en app-data.

6. HTC 10 release

De HTC 10 wordt hoogstwaarschijnlijk op 12 april aangekondigd. Om 14:00 uur Nederlandse tijd vindt dan een online event plaats, waar je de aankondiging via een livestream kunt volgen. Het is echter onduidelijk wanneer de release precies plaatsvindt en wat het toestel gaat kosten. Zodra hier meer over bekend is, dan lees je dat uiteraard op Android Planet.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC 10
HTC 10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu