De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Met Recaptcha v3 hoef je nooit meer stopborden of verkeerslichten te herkennen

Thomas Haenen
30 oktober 2018, 10:43
2 min leestijd
Met Recaptcha v3 hoef je nooit meer stopborden of verkeerslichten te herkennen

Google introduceert een nieuwe versie van Recaptcha, de tool die online spam bestrijdt. De kans dat je moet bewijzen dat je geen robot bent, is nu nog kleiner.

Lees verder na de advertentie.

Recaptcha-update treedt slimmer op tegen spambots

Je bent ze vast wel eens tegen gekomen bij een online formulier: de Recaptcha-knop. Deze is door Google ontwikkeld om spam tegen te gaan. Om te voorkomen dat elk formulier wordt overspoeld met spambots, vraagt Recaptcha je na het invullen of je geen robot bent. Als het achterliggende algoritme daarover twijfelt, bijvoorbeeld omdat je een bepaalde pagina wel erg vaak opent, dan wordt je gevraagd om een kleine test te doen.

Vroeger moest je dan een woordensoep ontrafelen, tegenwoordig vraagt Google je vaak om stopborden of billboards. In steeds meer gevallen is het echter al genoeg om een vinkje aan te klikken. Met Recaptcha v3, dat vanaf nu voor sitebouwers beschikbaar is, is de kans nog kleiner dat je jezelf ooit moet bewijzen.

reCAPTCHA-update

Met de verbeterde spamdetectie past Google op de achtergrond allerlei algoritmes toe om te detecteren of je wel of geen spambot bent. Sitemakers kunnen Google vertellen welke pagina’s doorgaans het meeste door bots bezocht worden, en dus meer bescherming vereisen. Zo worden alle gebruikers en pagina’s automatisch een risicoscore gegeven. Vervolgens kunnen de ontwikkelaars aangeven welke score gebruiker minimaal moeten hebben om een berichtje te sturen. Is de score te laag, dan zul je alsnog de oude tests moeten doorlopen.

Dat betekent dat zelfs het aanvinken van de ‘Ik ben geen robot’-knop straks voor veel gebruikers niet meer nodig is. Ook voor sitebouwers is het goed nieuws: zij zijn verzekerd van minder gefrusteerde gebruikers, maar ook minder spam. De Recaptcha v3-api is nu beschikbaar voor ontwikkelaars en zal dus binnenkort al op veel sites toegepast worden.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu