De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Rechtszaak tussen Oracle en Google loopt vast op juryoordeel

Redactie
7 mei 2012, 20:25
1 min leestijd
Rechtszaak tussen Oracle en Google loopt vast op juryoordeel
oracle google

Afgelopen vrijdag was een beslissend moment in de rechtszaak tussen Oracle en Google. De jury moest het onderdeel copyright bespreken, maar kwam tot de conclusie dat ze op één van de vier punten geen unaniem oordeel konden bereiken. De jury werd vervolgens naar huis gestuurd en kreeg van rechter William Alsup de opdracht mee om er afgelopen weekend nog eens flink over na te denken. Maar dat bracht de juryleden niet tot nieuwe inzichten. De jury meldt dat ze een impasse hebben bereikt op één van de punten.

De oplossing zal nu waarschijnlijk zijn, dat op de onderdelen waarop wel overeenstemming bereikt kan worden, alvast een beslissing wordt genomen. Hoe de rest van de zaak wordt afgewikkeld blijft nog even in het ongewisse. De rechtszaak tussen Oracle en Google startte in 2010 en draait om de vraag of er in Android bepaalde stukken code uit Java zijn hergebruikt. Oracle kocht Sun Microsystems in 2010 en besloot een rechtszaak te starten. Inmiddels is wel duidelijk dat Google bepaalde delen van Java heeft gebruikt, maar Google is van mening dat ze niets fout hebben gedaan. Toch is er ook bewijs dat Oracle in het gelijk stelt. Andy Rubin zou in een interne memo hebben gezegd: “Mijn voorstel is dat we een licentie nemen”.

Lees verder na de advertentie.

De jury is het er wel over eens dat Google met het gebruik van delen uit Java inbreuk heeft gemaakt op copyright. Er is onduidelijkheid of het gebruik valt onder ‘fair use’.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu