Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Deze Hydrogen One-smartphone van RED heeft holografisch beeld

Thomas Haenen
7 juli 2017, 14:30
2 min leestijd
Deze Hydrogen One-smartphone van RED heeft holografisch beeld

Het Amerikaanse RED werkt aan de allereerste smartphone met een holografisch scherm. De RED Hydrogen One is vanaf begin 2018 verkrijgbaar.

Lees verder na de advertentie.

RED Hydrogen One: hologram in je broekzak

RED heeft nog nooit eerder een smartphone gemaakt, maar is bekend van verschillende peperdure filmcamera’s, die door vrijwel alle bekende regisseurs worden gebruikt. Het bedrijf heeft dus behoorlijk wat ervaring op het gebied van beeld. Het is niet helemaal duidelijk waarom het bedrijf nu opeens in de mobiele markt springt, al lijkt het erop dat RED vooral zijn eigen beeldtechnologie wil promoten.

Het 5,7 inch-scherm van de Hydrogen One is namelijk één van de meest futuristische ooit, als we de fabrikant mogen geloven. Het holografische display kan moeiteloos switchen tussen 2D-beelden zoals op ‘normale’ smartphones, 3D-beelden waar je geen bril voor nodig hebt én holografische elementen die in de echte wereld getoond worden. Daarmee gaat RED nog een stapje verder dan augmented reality-games als Pokémon GO. Een voorbeeld van hoe dat er in de praktijk uit ziet, heeft het bedrijf helaas nog niet vrijgegeven.

RED Channel

Ook is het niet duidelijk hoe het precies gaat werken. Wel levert het bedrijf de Hydrogen One met een RED Channel-app, waar je terecht kunt voor allerlei holografische- en 3D-content. RED belooft films, documentaires, games en andere apps die het unieke scherm ten volste benutten.

Om het visuele te ondersteunen, heeft de Hydrogen One ook nog verschillende verbeteringen voor het geluid. Een speciaal algoritme kan elk geluid omzetten in surround sound, zodat het met je oordopjes altijd klinkt alsof er een 5.1 stereo-set om je heen staat. De precieze hardware van de smartphone is nog onbekend, al claimt RED wel dat het toestel modulair is. Dat suggereert dat het makkelijk is om de hardware later te upgraden.

Voor deze futuristische technologie zul je flink in de buidel moeten tasten. Een RED Hydrogen One met aluminium behuizing kost je 1195 dollar, voor een variant met ‘titanium’ behuizing betaal je 1595 dollar. Je hebt gelukkig nog wel even de tijd om te sparen: RED verwacht het toestel pas begin 2018 te verkopen.

Bron: RED
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu