5 redenen om in 2022 een Chromecast te kopen

Bram Lettenmeijer
1 juni 2022, 16:57
4 min leestijd
5 redenen om in 2022 een Chromecast te kopen

Heb jij nog geen Chromecast? Wie weet is dit het moment om hier verandering in te brengen. Lees snel verder als je wil weten waarom!

Lees verder na de advertentie.

Om deze redenen wil jij een Chromecast

De Chromecast; we houden ervan bij Android Planet. Het apparaatje maakt ons leven al jaren een stukje makkelijker en leuker. Gebruik je nog geen Chromecast en twijfel je of je er wel écht eentje nodig hebt? In dit artikel zetten we vijf redenen onder elkaar om nu direct naar de winkel te rennen.

1. Streamen tot je een ons weegt

Met reden nummer één trappen we wellicht een open deur in: je kunt met de Chromecast content consumeren tot je erbij neervalt. Het apparaatje maakt het mogelijk om al jouw favoriete series, films, YouTube-video’s en nog veel meer rechtstreeks naar je televisie te streamen – ook als je geen smart tv hebt.

Je hoeft dan dus niet meer naar een klein smartphoneschermpje te turen of met je laptop op schoot te zitten. Sluit de Chromecast aan op een hdmi-poort van je televisie. Vervolgens verbind je hem met je wifi-netwerk en stel je hem gemakkelijk in via de Google Home-app.

chromecast vragen

Er zijn meerdere versies van de Chromecast. De meest gangbare versie van het Google-apparaatje is de reguliere Chromecast. Wil je jouw televisie omtoveren in een smart tv, met een homescherm vol apps en een aparte afstandsbediening? Kies dan voor de Chromecast met Google TV. Deze versie is vanaf 21 juni officieel in Nederland te koop, al kon je ‘m al een hele tijd hier kopen.

Google Home

Google LLC

Gratis via Google Play

2. Hij werkt met al je apparaten

Eén van de vele voordelen van een Google Chromecast is zijn ongeëvenaarde compatibiliteit. Het kleine apparaatje werkt samen met nagenoeg iedere televisie. Zolang er meerdere hdmi-poorten beschikbaar zijn en er een stopcontact in de buurt is, kun je een Chromecast gebruiken.

Het maakt dus niet uit of je een televisie van Samsung, LG, Sony of welk merk dan ook gebruikt; de Chromecast weet er raad mee. Ook maakt het niet uit welke smartphone je gebruikt. Hoewel de Chromecast een Google-apparaatje is, werkt hij ook prima samen met een iPhone of iPad.

3. Makkelijk in gebruik

Ben je geen techliefhebber? Of heb je doorgaans moeite met instellen en gebruiken van nieuwe apparaten? De Chromecast is gelukkig heel makkelijk gebruiksvriendelijk. Het enige wat misschien lastig is, is het handmatig wisselen tussen verschillende hdmi-poorten. Als je bijvoorbeeld naar het NOS-journaal wil kijken, moet je televisie ‘verbonden’ zijn met de hdmi-poort waarop je ontvanger is aangesloten.

Datzelfde geldt voor de Chromecast. Als je een film of serie wil streamen vanaf je telefoon, moet je televisie zijn informatie uit de juiste hdmi-poort halen. Anders staat je Chromecast als het ware ‘uit’. De meeste afstandsbedieningen hebben een knopje waarmee je gemakkelijk van hdmi-poort kunt wisselen – vaak in de vorm van de ‘Source’-knop.

De Chromecast met Google TV werkt iets ingewikkelder, omdat deze een aparte afstandsbediening en aangepast thuisscherm heeft. Ook dit zit echter logisch in elkaar en het is een kwestie van even wennen. Bekijk hieronder onze ervaringen met de Chromecast met Google TV.

Chromecast met Google TV: aan de slag met de nieuwe streaminggadget

4. Google Assistent staat altijd voor je klaar

Heb je al een Google Home– of Nest-speaker in huis? Dan kun je jouw Chromecast gemakkelijk bedienen met je stem. Je kunt zo video’s pauzeren, afspelen, doorspoelen of terugspoelen – en dat is enkel de basis. Als je je favoriete streamingdiensten hebt gekoppeld, kun je bijvoorbeeld vragen om bepaalde Netflix-series af te spelen. Je kunt zelfs het volume van je televisie veranderen.

Je doet dit allemaal door eerst “Hey, Google” of “Ok, Google” te roepen, waarna je de Assistent een opdracht geeft. Google verlaagt automatisch het volume van je televisie zodra je stem geregistreerd wordt, zodat je slimme speaker je goed verstaat. Allemaal ontzettend slim en handig.

Lees ook: 10 geweldige Chromecast-tips die je vast nog niet kende

Google TV

5. Een Chromecast is niet duur

Een pijnpunt van veel technologische snufjes is de prijs. Deze is vaak behoorlijk hoog. Dat valt in het geval van de Chromecast reuze mee. Hij kost namelijk rond de 40 euro. Voor de Chromecast met Google TV betaal je wel een stukje meer; deze kost 70 euro of iets meer. Hiervoor krijg je dus wel een afstandsbediening en veel meer functionliteit voor terug.

Google Chromecast 2018 prijzen vergelijken

Nieuw

€ 44,-

Bekijk beste prijs

Google Chromecast met Google TV prijzen vergelijken

Nieuw

€ 69,90

Bekijk beste prijs

Ga jij na het lezen van dit artikel een Chromecast kopen? Laat het ons vooral even weten in de reacties! Schrijf je ook gelijk even in voor onze nieuwsbrief en download de Android Planet-app. Volg ons daarnaast via Facebook en Instagram.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast 2018
Google Chromecast 2018

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu