RedReader: gratis Reddit-app tjokvol handige functies

Gijs Ettes
7 augustus 2013, 20:41
1 min leestijd
RedReader: gratis Reddit-app tjokvol handige functies
redreader

RedReader is een gratis app voor het lezen van al je zogeheten subreddits op Reddit, en volledig opensource. En, hoewel de app je niets kost, krijg je ook nergens reclames te zien. De app is nog wel een bèta, maar bevat al een prachtig Holo-design. Geen vuiltje aan de lucht dus.

De RedReader-app heeft daarnaast enkele handige functies. Zo kun je zelf instellen wat naar links of rechts swipen uithaalt. Standaard geef je er iemand een zogeheten upvote of downvote mee, de manier waarop berichten op de populaire site Reddit gecureerd worden.

Lees verder na de advertentie.

Een groot nadeel van andere Reddit-apps is het feit dat sommige topics erg groot zijn, met duizenden berichten, waardoor het over een mobiele dataverbinding soms lang kan duren voordat je een topic te zien krijgt. RedReader streamt al deze berichten echter naar je telefoon toe, zodat je alvast kunt beginnen met lezen.

Met twee kolommen werken op tablets

Als je RedReader daarnaast op een tablet gebruikt, heeft de app ondersteuning voor twee kolommen naast elkaar, erg handig bij het bijhouden van meerdere subreddits. Dankzij de ingebouwde functionaliteit om afbeeldingen en gif-bestanden te weergeven, hoef je tot slot bijna nooit de RedReader app uit.

RedReader Beta is door al deze fijne functies en zijn overzichtelijke uiterlijk bijna te mooi om waar te zijn. Hopelijk komt daar geen verandering in na het uitkomen van de officiële versie.

Download: RedReader Beta (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu