De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Refurbished Samsung Galaxy Note 7 heeft kleinere accu’

Erwin Vogelaar
8 april 2017, 9:51
1 min leestijd
‘Refurbished Samsung Galaxy Note 7 heeft kleinere accu’

De refurbished Galaxy Note 7 van Samsung wordt binnenkort weer opnieuw verkocht. Uit gelekte foto’s zou blijken dat het geplaagde toestel een kleinere accu krijgt.

Lees verder na de advertentie.

Refurbished Note 7 met kleinere accu

Samsung gaat de Galaxy Note 7 opnieuw verkopen als refurbished toestel met een kleinere accu. Het bedrijf bevestigde eerder dit jaar dat de accu van het toestel alle gevaarlijke problemen veroorzaakte. Om nieuwe problemen te voorkomen, wordt de refurbished versie voorzien van een 3200 mAh in plaats van een 3500 mAh-accu.

Het toestel zelf ziet er uiteraard nog hetzelfde uit. Helaas hebben we nog steeds geen informatie over in welke markten de phablet te koop zal zijn en of de Benelux daarbij eventueel bij zit. Tevens weten we nog niet hoeveel de refurbished Note 7 gaat kosten. Samsung geeft aan dat de keuze voor landen aan de lokale vraag ligt, maar ook aan de providers en regelgevende instanties. De kans is groot dat het verkoop van het toestel beperkt wordt tot opkomende markten als India en Vietnam. De gelekte foto’s komen tevens van een Vietnamese website.

Samsung had eerder besloten om de smartphone niet opnieuw te gaan verkopen. Onder druk van Greenpeace veranderde het bedrijf van gedachten. Die maakte zich namelijk zorgen dat het milieu onnodig belast zou worden als Samsung al die teruggeroepen toestellen zou vernietigen. Naast het deel dat refurbished verkocht wordt, zal ook een deel van de toestellen worden gerecycled. Enkele onderdelen van de Note 7, zoals de camerasensor, kunnen namelijk prima elders weer gebruikt worden, terwijl kostbare materialen zoals goud en zilver op een eco-vriendelijke manier worden geëxtraheerd.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu