‘Samsung gaat refurbished smartphones verkopen’

Thomas Haenen
22 augustus 2016, 10:24
2 min leestijd
‘Samsung gaat refurbished smartphones verkopen’

Consumenten kunnen binnenkort mogelijk een refurbished Samsung-smartphone kopen. De Koreaanse fabrikant overweegt gebruikte versies van zijn toestellen te gaan verkopen.

Lees verder na de advertentie.

Refurbished Samsung-smartphones

Samsung gaat vanaf volgend jaar refurbished smartphones verkopen, zo bericht Reuters. De gebruikte versies van Samsung-smartphones moeten de winstmarges van de fabrikant vergroten. Een precieze lanceerdatum voor het initiatief is nog onbekend, maar de fabrikant zou zo snel mogelijk van start willen gaan.

In verschillende landen kunnen klanten zich nu al aanmelden voor een jaarlijks upgradeprogramma. Voor een vast bedrag per maand krijgen consumenten dan ieder jaar het nieuwe vlaggenschip van Samsung, waarbij het oude toestel retour gaat naar de fabrikant. Dat oude toestel zal vervolgens door Samsung opgeknapt worden en opnieuw verkocht worden als refurbished smartphone. Zo’n upgradeprogramma is beschikbaar in onder andere de Verenigde Staten en Zuid-Korea, maar nog niet in Nederland.

galaxy s7 vs galaxy s6

Refurbished smartphones zijn gebruikte toestellen die zijn schoongemaakt, gerepareerd en opgeknapt. Vaak wordt dat reparatiewerk door de fabrikant gedaan en wordt het toestel ook nog eens voorzien van verse fabrieksgarantie. Zo heeft een refurbished smartphone een flink streepje voor op een ‘gewoon’ tweedehands toestel.

Apple heeft al jaren een refurbished programma voor oude iPhones. Een toestel met het ‘Apple Certified Pre-Owned’-stempel is door de fabrikant gekeurd om opnieuw verkocht te mogen worden. Een refurbished iPhone kopen kan voor ruim honderd euro minder dan een nieuw model, terwijl er doorgaans nauwelijks een verschil in de kwaliteit zit.

Refurbished Samsung-smartphones prijs

Ook de prijzen van refurbished Samsung-smartphones is nog onbekend. Hoewel de prijs van een iPhone gedurende het jaar vrij stabiel is, wordt een smartphone van Samsung al snel goedkoper. Zo kun je inmiddels een Galaxy S7 kopen voor zo’n 580 euro, ruim honderd euro onder de adviesprijs, terwijl het toestel slechts vijf maanden oud is. Vermoedelijk zal de prijs van een refurbished model daar nog fors onder zitten.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Reuters
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu