Placeholder

De eerste release candidates van CyanogenMod 7 zijn uitgebracht. Dit zijn redelijk stabiele custom roms die goed genoeg zijn om op je telefoon te installeren. Toch kan het zijn dat er hier en daar nog een bug te vinden is, maar deze zullen in de loop van de tijd in rook opgaan. CyanogenMod 7 is een custom rom die draait op Android 2.3, de nieuwste versie van Google Android voor smartphones.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Het team van CyanogenMod laat weten dat CyanogenMod 7 met allerlei nieuwe mogelijkheden komt, zoals een aan te passen lockscreen, een fraaie muziekspeler en verbeterde ondersteuning voor gestures.

De release candidates zijn beschikbaar voor de volgende telefoons:– HTC Desire Z / G2HTC AriaHTC SlideHTC Glacier

Heb je een ander toestel? Dan moet je nog een paar weken wachten tot er een release candidate voor jouw toestel beschikbaar is.

CyanogenMod heeft als nadeel dat Google-apps, zoals Gmail, Google Maps, YouTube en de Market, niet beschikbaar zijn. Aangezien deze applicaties niet onder de open licentie vallen, mogen ze niet gedistribueerd worden door een derde partij. Alleen leden van de Open Handset Alliance mogen Google-apps gebruiken, zoals Motorola, Samsung en HTC. Toch is het mogelijk om een speciaal zip-bestand van Cyanogen te flashen, waarna de Google apps wel beschikbaar zijn.

CyanogenMod is een betrouwbare en stabiele custom rom. Zit je opgescheept met een telefoon met Android 1.6, dan krijg je met CyanogenMod 7 de beschikking over de meeste functies van Android 2.3. Top!

Via: Cyanogen Mod

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.