De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Doorstart voor Dixons, Mycom en iCentre

Gijs Ettes
12 oktober 2015, 11:22
1 min leestijd
Doorstart voor Dixons, Mycom en iCentre

De onlangs failliet verklaarde winkelketens Dixons, Mycom en iCentre maken een doorstart. Moederbedrijf BAS Group is voor een onbekend bedrag overgenomen door Relevant Holdings, dat al eigenaar is van Optie1, Typhone.nl en Phone House.

Lees verder na de advertentie.

Relevant Holdings neemt BAS Group over

Dat is goed nieuws voor een deel van de ruim 1000 werknemers van BAS Group; mogelijk behoudt de helft van hen alsnog hun baan. Met de doorstart blijven in ieder geval alle 30 Dixons-zaken, 22 Mycom-filialen en 24 iCentre-winkels open. Hetzelfde geldt voor de webwinkels van de ketens.

Bij Dixons, dat werd opgericht in 1975, werken momenteel 650 medewerkers, terwijl Mycom en iCentre respectievelijk 350 en 190 man in dienst hebben. Overigens werd laatstgenoemde in 2013 al eens failliet verklaard.

Eerder dit jaar nam Relevant Holdings ook alle 200 winkels van Phone House in Nederland over. Met de overname van BAS Group komt het totaal aantal winkels van het bedrijf in ons land uit op bijna 350. Relevant Holdings neemt tot slot  ook Harmony over, een bedrijf dat zich onder meer richt op schade- en diefstalverzekeringen voor consumentenelektronica.

Via: AD.nl
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu