Remix IO is een krachtige Android mediabox, pc en spelcomputer

Erwin Vogelaar
20 oktober 2016, 20:22
2 min leestijd
Remix IO is een krachtige Android mediabox, pc en spelcomputer

Jide is bezig met de Remix IO, een mediabox die een stuk verder gaat dan de concurrentie. Het Android-apparaat is namelijk ook een pc en spelcomputer.

Lees verder na de advertentie.

Remix IO

We kennen Jide en Remix OS inmiddels al een tijdje. Met Remix OS kun je een op Android gebaseerd besturingssysteem draaien op je computer. Sinds kort kan dit gewoon binnen Windows, zodat je op je Windows-pc onder andere meerdere Android-games tegelijk kunt spelen. Hoe dit werkt lees je hier. Nu zet Jide de volgende stap met de Remix IO: een mini pc, mediabox en zelfs een spelcomputer. Het ligt er maar net aan waar je het apparaatje aansluit.

remix io

Onder de kap is de Remix IO vrij indrukwekkend. Er zit een octacore-processor in, een aparte GPU, 2GB RAM en een hoop mogelijkheden voor verbindingen. Toch is het voornamelijk de software waar de Remix IO het van moet hebben. Er is de normale interface voor als je het apparaatje als een pc gebruikt, maar daarnaast is er een aparte interface voor als je de Remix IO aansluit als mediabox. Sluit je het apparaatje aan op je tv, dan kun je onder andere gebruik maken van Android TV-apps.

Maar hoe wordt de Remix IO dan een spelcomputer? Dat kan door het spelen van Android-games op een speciale manier. Normaal speel je Android-games op een touchscreen, maar dat is op je televisie best wel lastig. Daarom gaat het apparaatje er voor zorgen dat de besturing werkt op een gamecontroller of een toetsenbord en muis. Of dat goed werkt is echter nog maar afwachten. Het project staat nu op Kickstarter. De makers zoeken 250.000 dollar in totaal en met nog 29 dagen te gaan is er op het moment van schrijven al bijna 100,000 dollar binnengehaald. Dat moet Jide dus makkelijk gaan redden. Een losse box moet 99 dollar gaan kosten.

Lees het laatste nieuws over Remix

Bron: Slashgear
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu