De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Ex-Googlers lanceren mini-pc met Android voor 30 dollar

Redactie
20 juli 2015, 14:51
1 min leestijd
Ex-Googlers lanceren mini-pc met Android voor 30 dollar

Jide, het bedrijf dat is opgericht door drie ex-Google-medewerkers, komt met een nieuw project: de Remix Mini, een minicomputer die draait op Android en voor 30 dollar op Kickstarter te koop is.

Lees verder na de advertentie.

Misschien ken je Jide nog wel van hun Surface-kloon met Android, de Jide Remix Tablet. De reacties waren positief en de verkoop ging goed, waardoor Jide aan hun tweede product kon werken: een mini-pc die elk scherm in een grote Android-computer verandert. En omdat Android niet specifiek is geoptimaliseerd voor gebruik met muis en toetsenbord of op een dergelijk groot computerscherm, heeft Jide aanpassingen doorgevoerd en een eigen Android-variant uitgebracht: RemixOS, gebaseerd op Lollipop.

Dit is de  Remix Mini

De Remix Mini (124 x 88 x 26 mm) draait op RemixOS en kan via een hdmi-kabel met een scherm worden verbonden. Daarnaast zijn er ingangen voor onder andere een koptelefoon, micro-sd-kaart ethernetkabel en twee usb-kabels aanwezig. Daarmee biedt de Remix Mini genoeg ruimte voor verschillende soorten apparaten. Ook ondersteunt het apparaat wifi en bluetooth 4.0.

remix-mini2

De software is één van de belangrijkste functies van het apparaat. Zo toont RemixOS een speciale balk met al je actieve apps, kun je vensters gemakkelijk naast elkaar zetten om de productiviteit te verhogen en herkent de software verschillende toetsenbordsnelkoppelingen, zoals knippen en plakken.

Voor 30 dollar krijgen kopers een 1,2GHz quadcore-processor, 1GB aan RAM en 8GB interne opslagruimte. De duurdere versie van 50 dollar beschikt over eenzelfde processor maar dan met 2GB RAM en 16GB interne opslagruimte.  De verzendkosten naar Nederland bedragen 20 dollar.

Het Kickstarter-project heeft zijn doel al ruim gehaald. De mini-pc wordt rond oktober van dit jaar aan backers geleverd.

Kickstarter-video

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu