De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Remix OS nu ook voor 32-bit pc’s verkrijgbaar

Erwin Vogelaar
1 februari 2016, 20:15
1 min leestijd
Remix OS nu ook voor 32-bit pc’s verkrijgbaar

Android op je pc draaien? Dat kan nu ook op computers met een 32-bit processor door Remix OS er op te installeren.

Lees verder na de advertentie.

Remix Os 32 bit

Remix OS is een manier om Android op je pc te draaien. Voorheen was het  OS enkel nog te gebruiken op pc’s met een 64-bit processor, maar nu hebben de makers ook een versie beschikbaar gesteld voor computers met een 32-bit processor onder de kap. Hoewel praktisch alle nieuwe computers gewoon een 64-bit processor hebben, zijn er ook nog genoeg systemen zonder. Zeker oudere pc’s hebben nog vaak niet de snellere processor in de kast zitten.

remix os

Op het Google Groups-forum voor Remix OS vertellen de makers dat er vanuit de community veel vraag was naar een versie van Remix OS voor 32-bit pc’s, dus zijn ze aan de slag gegaan. Het resultaat is nu klaar. Via deze link is een torrent-bestand te downloaden waarmee Remix OS voor 32-bit systemen te downloaden is. Voor de installatie is het handig om een bootable usb-stick te maken met een usb-stick van 8GB of groter met een schrijfsnelheid van minimaal 20MB/s.

Remix OS wordt gemaakt door het bedrijfje Jide dat bestaat uit enkele mensen die eerder bij Google hebben gewerkt. Vorig jaar lanceerde dit bedrijfje een Kickstarter-project om geld in te zamelen voor een Android-pc met de naam Remix Mini. Dat zorgde ervoor dat Remix OS werd ontwikkeld, waardoor je nu Android-apps kunt draaien op praktisch elke pc. Voor alle mogelijkheden van dit besturingssysteem lees je onze Remix OS review.

Lees het laatste nieuws over Remix OS

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu