De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Remix OS brengt het beste van Android naar de desktop

Wouter Nijsen
7 januari 2016, 20:23
2 min leestijd
Remix OS brengt het beste van Android naar de desktop

Remix OS is een besturingssysteem voor de pc dat is gebaseerd op Android. Het besturingssysteem wordt binnenkort verkrijgbaar voor vrijwel iedere desktop.

Lees verder na de advertentie.

Dit is Remix OS

Remix OS is gemaakt door het bedrijf Jide, dat bestaat uit enkele ex-Google-medewerkers. Zij hadden het idee om de interface van Android op een desktop te laten draaien. Hierdoor wordt het beste van beide werelden gecombineerd: de open software van Android en de rekenkracht van de hedendaagse pc.

Het `omzetten` van Android lukte Jide goed, maar het resultaat was niet perfect. Dat kwam vooral door de Remix Mini, een draagbare computer met Remix OS die in december werd uitgebracht. Het apparaat ziet er strak uit en werkt op papier goed, maar helaas zijn de prestaties ondermaats. Dat komt door de trage  hardware, waardoor veel haperingen merkbaar zijn  en geen vloeiende gebruikservaring kan worden gegarandeerd.

remix os

Nu heeft Jide besloten om Remix OS voor iedereen beschikbaar te maken. Binnenkort kun je het besturingsysteem op vrijwel elke pc gebruiken. Voorwaarde is wel dat je over een x86-systeem beschikt dat op hardware van Intel draait. Via een usb 3.0-stick kun je de software straks installeren.

Features van Remix OS

Hoewel Remix OS is gebaseerd op Android, lijkt het besturingssysteem meer op Windows en Chrome OS. Zo vind je aan de linkerkant een startmenu met enkele icoontjes en staan rechtsonder knopjes om het  geluid en de wifi-verbinding mee te bedienen. Net als in Windows en OS X is er een handig notificatiescherm dat aan de rechterkant uitklapt en een handig  overzicht geeft van meldingen. Ook toont dit menu enkele opties, zoals de Niet storen-modus en een knopje om locatiegegevens in- of uit te schakelen. Het filmpje hieronder laat Remix OS in actie zien.

Op dit moment gebruikt Remix OS de basis van Android 5.0 (Lollipop), maar het besturingssysteem zou snel de overstap moeten maken naar Marshmallow. Het downloaden van apps gaat via Google Play, waarna geïnstalleerde applicaties op het homescherm verschijnen en vanuit hier worden gestart. In een soort app-drawer worden alle applicaties verzameld.

De verwachting is dat Remix OS vanaf 18 januari beschikbaar wordt. Op deze pagina vind je meer informatie over het besturingssysteem en hoe je het straks kunt installeren.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu