Speel Android-games op je Windows-pc met Remix OS Player

Erwin Vogelaar
15 september 2016, 20:27
2 min leestijd
Speel Android-games op je Windows-pc met Remix OS Player

Met de Remix OS Player is het nu veel makkelijker om Android-apps op je Windows-pc te draaien. Meerdere apps tegelijk bovenop je andere programma’s.

Lees verder na de advertentie.

Remix OS Player

Remix OS van Jide is een besturingssysteem voor computers dat gebaseerd is op Android en waarmee dus ook Android-apps gedraaid kunnen worden. In onze Remix OS review kun je lezen wat wij hier van vinden. Samenvattend zijn we er goed over te spreken: “Het besturingssysteem is gratis, gemakkelijk te installeren en voelt vertrouwd aan.” Hoewel het installeren makkelijk gaat, omdat je kunt booten vanuit een usb-stick met het besturingssysteem er op, is dat toch nog net een stap te ver voor veel mensen. Daarom is er nu Remix OS Player.

Remix OS Player is een Android-emulator voor Windows. Je hoeft je computer niet opnieuw op te starten, maar je start gewoon het .exe-bestand en je bent klaar. Remix OS Player is gebaseerd op de virtual machine in Android Studio. Het draait volledig in zijn eigen schermpje, bovenop Windows en je andere programma’s. In dit schermpje kun je meerdere apps tegelijk gebruiken.

Voor Jide ligt de nadruk voornamelijk op Android-games. Het is met Remix OS Player namelijk mogelijk om meerdere Android-games tegelijk te spelen op een pc. Deze focus op games is ook duidelijk in bovenstaande video van Jide, waarin Flip Diving en Clash of Clans naast elkaar gedraaid worden, of Clash Royale en Facebook Messenger tegelijk worden gebruikt. Tevens kun je met deze emulator ook gewoon bestanden slepen tussen mapjes. Remix OS Play is gebaseerd op Android 6.0 Marshmallow. Je hebt wel minimaal Windows 7, een Core i3-processor, 4GB RAM en 8GB opslagruimte nodig. Later zal er ook een versie voor Macs uitkomen. Het downloaden en gebruiken van Remix OS Player is helemaal gratis. Downloaden kan via de officiële website.

Lees het laatste nieuws over Remix OS

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu