De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Ontwikkelaar stopt met Android-besturingssysteem Remix OS

Thomas Haenen
18 juli 2017, 9:21
2 min leestijd
Ontwikkelaar stopt met Android-besturingssysteem Remix OS

Jide, het team achter Remix OS, stopt met de ontwikkeling van zijn desktopversie van Android. De ontwikkelaar verlegt zijn focus naar de zakelijke markt.

Lees verder na de advertentie.

Remix OS stopt

Het team lanceerde in 2014 en 2015 de Remix Ultratablet en Remix Mini op Kickstarter, een Android-tablet en -minicomputer. De apparaatjes zou draaien op Remix OS, een aangepaste versie van Android. Beide apparaten zouden in de loop van 2015 verschijnen. Die deadline werd niet gehaald, doordat de focus werd verlegd naar de software. Nu, bijna twee jaar later, valt definitief het doek voor het project.

remix os stopt

Het bedrijf zegt in een statement op Facebook in de voorbije maanden verzoeken van verschillende bedrijven te hebben ontvangen. Daarbij werd interesse getoond in zowel de hardware als software van het bedrijf. Jide zegt dat het daarbij gedwongen werd een keuze te maken, omdat het team te klein is om zowel voor de consumentenmarkt als de zakelijke te ontwikkelen. Uiteindelijk heeft men voor de zakelijke markt gekozen omdat daar een groter budget ligt, aldus Jide.

Geld terug

Consumenten die Jide en Remix OS hebben gesteund op Kickstarter hoeven zich geen zorgen te maken. Zij krijgen vanaf 15 augustus het bedrag dat ze destijds hebben betaald, teruggestort. Volgende maand worden ze per e-mail op de hoogte gesteld over het bedrag en wanneer ze het ontvangen van de ontwikkelaars.

Jide geeft vooralsnog geen verdere details over zijn plannen voor de zakelijke markt. Het is dan ook onduidelijk of dit voortbouwt op Remix OS. In 2016 noemden we de software nog “de beste optie om Android op je pc te draaien” in onze Remix OS review. “Het besturingssysteem heeft eigenlijk alles wat je van stock-Android gewend bent. We zijn erg benieuwd wat de toekomst in petto heeft voor Remix OS, maar ook in de huidige vorm is het systeem het proberen waard,” zo schreven we over een vroege alfaversie.

Bron: Facebook
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu