Galaxy Watch Active 2 opnieuw gelekt, ditmaal op officiële renders

Dennis de Vries
12 juli 2019, 10:27
2 min leestijd
Galaxy Watch Active 2 opnieuw gelekt, ditmaal op officiële renders

Er is weer een afbeelding gelekt van de Samsung Galaxy Active 2. Ditmaal gaat het om een officiële render van Samsung’s nieuwe smartwatch, waarop het apparaat duidelijk te zien is.

Lees verder na de advertentie.

Uiterlijk Galaxy Watch Active 2 weinig veranderd

De render bevestigt informatie die al eerder uitlekte via foto’s van de wearable. Zo is het uiterlijk in meer detail te zien en valt weer op dat het apparaat erg veel lijkt op de eerder dit jaar gepresenteerde Samsung Galaxy Watch Active. Net als zijn voorganger heeft dit horloge bijvoorbeeld geen ring rond de wijzerplaat, de bediening gaat helemaal via het kleine touchscreen.

Volgens website Android Headlines, die de afbeelding in handen kreeg, gaat het mogelijk om officieel marketingmateriaal van Samsung. Dit wordt waarschijnlijk ingezet bij de lancering van het apparaat. Het vermoeden bestaat dat die gelijktijdig met de lancering van de Samsung Galaxy Note 10 zal zijn, op 7 augustus. De wijzerplaat van de smartwatch geeft echter een andere datum aan; 5 augustus.

Rode ring voor lte?

Los van een vrijwel ongewijzigd uiterlijk, vallen enkele details op. Zo heeft de Galaxy Watch Active 2 op het plaatje een rode ring rond de uitknop. Bij de Apple Watch duidt zo’n detail erop dat het om een lte-versie gaat. Mogelijk is het gaatje in de behuizing, dat te zien is op de render, voor een microfoon om bijvoorbeeld mee te bellen. Dat zou bevestigen dat dit inderdaad een lte-model is. Er gingen al geruchten over een wifi en lte-variant van deze smartwatch. Of dat onderscheid door Samsung ook gemaakt wordt door een rode ring rond de knop, is niet helemaal zeker.

Verder lijkt het bandje van de smartwatch van leer te zijn. De originele Galaxy Watch Active had alleen een horlogebandje van kunststof, het is dus mogelijk dat daar nu leer als extra optie bijkomt. Eerdere geruchten meldden al dat het horloge in twee formaten geleverd wordt: 40 millimeter en 44 millimeter. Ook komt hij, naast de getoonde zwarte optie, in nog twee kleuren op de markt: goud- en zilverkleurig.

Grotere accu, hartslagmeter, valdetectie

De Samsung Galaxy Active 2 heeft net als zijn voorganger enkele gezondheidsopties aan boord. Zo heeft het apparaat een hartslagmeter en kan het een val van zijn gebruiker detecteren om vervolgens alarm te slaan. Er wordt verwacht dat de smartwatch een iets grotere batterij heeft dan zijn voorganger. De 340 mAh-accu houdt het wat langer vol. Over de prijs is nog niets bekend, daarvoor moeten we even wachten tot begin augustus.

Lees meer over Samsung

Bron afbeelding: AndroidHeadlines
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Watch Active 2
Samsung Galaxy Watch Active 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu