De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

‘Renders en specificaties Motorola Moto Edge 2022 gelekt’

Bram Lettenmeijer
5 juni 2022, 13:50
2 min leestijd
‘Renders en specificaties Motorola Moto Edge 2022 gelekt’

Motorola kondigt in het derde kwartaal naar verluidt een nieuwe midrange smartphone aan: de Moto Edge 2022. Renders en specificaties van het toestel verschenen onlangs op het internet.

Lees verder na de advertentie.

Moto Edge 2022 gelekt: groot en vloeiend 144Hz-scherm

Renders en specificaties van de Motorola Moto Edge 2022 zijn online verschenen. Het toestel ziet er qua uiterlijk uit als een typisch Motorola-toestel. Zo heeft de smartphone een groot 6,5 inch-scherm met een gecentreerd cameragat voor de selfielens. Dit scherm zou een ververssnelheid van 144Hz hebben. De meeste high-end smartphones hebben 120Hz-schermen. Hoe hoger het aantal Hertz, hoe vloeiender en sneller het scherm oogt.

Aan de onderkant van het scherm vinden we helaas nog steeds een relatief dikke ‘kin’. Dit is de onderste schermrand, die groter is dan de overige bezels. Dat is jammer, aangezien de concurrentie deze kin steeds beter wegwerkt. Gelukkig is een iets dikkere schermrand niet direct een dealbreaker, maar jammer is het wel.

Motorola Moto Edge 2022

Onder de motorkap van het toestel vinden we volgens de gelekte specificaties een MediaTek MT6879-chip. Dit is een krachtige middenklasser-processor. Hiermee kun je bijvoorbeeld prima internetten, social media gebruiken en Netflixen. Ook het spelen van een paar games moet geen probleem zijn. Het is nog niet bekend of de smartphone 5G-ondersteuning krijgt, maar we gaan uit van wel.

Drie camera’s: 50 megapixel en optische beeldstabilisatie

Op de achterkant van de Motorola Moto Edge 2022 vinden we drie camera’s. De hoofdlens heeft een resolutie van 50 megapixel én optische beeldstabilisatie. Hierdoor blijven foto’s en video’s langer scherp en stabiel, ook als je het toestel veel beweegt. Naast de hoofdcamera heeft de smartphone een 13 megapixel-groothoeklens en 2 megapixel-macrocamera.

Gebruik jij je smartphone veel? De Moto Edge 2022 sleept je waarschijnlijk makkelijk de dag door. Dat komt omdat het toestel naar verluidt een 5000 mAh-accu aan boord heeft. Ook een leuke toevoeging: de smartphone krijgt stylus-support. Je kunt dus aantekeningen maken en foto’s bewerken met een pennetje. Of de stylus wordt meegeleverd, is niet bekend.

We houden je bij Android Planet op de hoogte van al het laatste Motorola-nieuws. Houd hiervoor de website in de gaten. Schrijf je ook even in voor de Android Planet-nieuwsbrief en download de onze app. Tot slot kun je ons volgen op Instagram of Facebook.

Bron: 91Mobiles
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu