De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De Chromecast heeft er een concurrent bij met de RenkCast

Gijs Ettes
26 mei 2014, 13:33
1 min leestijd
De Chromecast heeft er een concurrent bij met de RenkCast
renkcast

De Chromecast-alternatieven volgen elkaar in rap tempo op. Een van die alternatieven hebben we al eerder uitgebreid besproken in onze Ezcast review. Webwinkel Conrad heeft vandaag een eigen concurrent gelanceerd in de vorm van de RenkCast, een hdmi-stick met ondersteuning voor dlna, AirPlay en Miracast. Je verbindt het apparaatje met je tv, waarna je onder andere foto’s, video’s, muziek en documenten op  het grote scherm kunt tonen.

Daarnaast ondersteunt de RenkCast mirroring van het beeld van een Android-smartphone of -tablet, waardoor je dus alles wat je op het kleine scherm ziet ook op de tv kunt afspelen. Denk aan apps, games en websites. Dankzij de brede ondersteuning van draadloze standaarden werkt de hdmi-stick met zowel Android- als iOs-apparaten.

Lees verder na de advertentie.

Lokale media streamen

renkcast

Het instellen van de RenkCast verloopt via de gratis Ezcast-software voor Android, iOS Windows en Mac OS. Daar schakel je ook bijvoorbeeld ook dlna in, zodat je lokale multimedia en de inhoud van netwerkschijven (NAS) naar het beeld van je tv kunt streamen. Uiteraard is het oog mogelijk om het apparaatje in een beamer te pluggen.

De hdmi-stick kan overweg met  bestandsformaten als mp3, flac, avi, mkv en vob en je kunt zowel streamen in 720p als 1080p (full-hd). Op deze pagina vind je een volledig overzicht van de ondersteunde bestandsformaten. De minimale systeemeisen van de RenkCast zijn iOS 6.x, Android 4.x, Windows XP (SP3) of Mac OS 10.8. Daarnaast heb je een vrije hdmi- en usb-poort nodig om de stick van stroom te voorzien.

RenkCast kopen

Via onderstaande link kun je de RenkCast kopen. De hdmi-stick wordt geleverd met instructies, een hdmi-verlengkabel (10 cm) en een usb-voedingskabel.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast 2014
Google Chromecast 2014

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu