Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Samsung schroeft resolutie Galaxy-schermen verder op’

Gijs Ettes
18 november 2013, 11:35
1 min leestijd
‘Samsung schroeft resolutie Galaxy-schermen verder op’
Galaxy-schermen nog scherper

Samsung is klaar om in 2014 op grote schaal amoled-schermen te produceren met een pixeldichtheid van maar liefst 560 ppi. Dat bevestigt Kinam Kim, topman van de beeldscherm-divisie van Samsung. Mogelijk wordt de Galaxy S5 de eerste smartphone met een dergelijk scherp scherm. 560 ppi komt bij een 5 inch-scherm neer op een resolutie van 2560 bij 1440 pixels.

Ter vergelijking: het 5 inch-scherm van de Galaxy S4 heeft een pixeldichtheid van 441 ppi en een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Zo’n 1080p-scherm is al prachtig om naar te kijken, maar als het aan Samsung ligt, kunnen de Galaxy-schermen nóg scherper.

Lees verder na de advertentie.

Over welke hardware de Galaxy S5 beschikt, kunnen we vooralsnog alleen speculeren. Met de Galaxy Round bewijst Samsung dat het flexibele Galaxy-schermen kan maken, wat diverse voordelen oplevert. De fabrikant voorziet elk toptoestel in de Galaxy-reeks van unieke features en we denken dat dit bij de Galaxy S5 niet anders zal zijn. Te denken valt aan bijvoorbeeld een vingerafdrukscanner, een moderne toepassing van infraroodsensoren en de terugkeer van de fm-radio die we missen in de Galaxy S4.

Wat wel zo goed als zeker is, is dat de Galaxy S5 zal zijn voorzien van een 16-megapixelcamera. Samsung is voornemens in 2014 een kwart van al zijn smartphones uit te brengen met een dergelijke camera.

Lees meer over de  Galaxy S5

Via

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu