Review: Market Suggest, ontdek nieuwe Android-applicaties

Redactie
29 november 2009, 16:28
3 min leestijd
Review: Market Suggest, ontdek nieuwe Android-applicaties
Bij het opstarten krijg je dit lijstje te zien.

Market Suggest is een applicatie die je suggesties geeft voor mogelijk interessante applicaties. Daarbij wordt gekeken naar de apps die al op je toestel aanwezig zijn. Het gaat om een beta-applicatie, gemaakt door de bekende website AndroLib.com, die dan ook uitvoerig gebruik maakt van gegevens van deze website. Bij het opstarten geeft Market Suggest aan dat ik de applicaties Google Sky Map, NU, Layar, Rainy Days, Nav4All, Places, Compass, Metal Detector, Shazam en nog wat andere leuke apps die je zeker even moet installeren. Via een knop Lists geef je aan of je geïnteresseerd bent in alle apps, alle gratis apps, alle betaalde apps, gratis games en dergelijke. Bij de games krijg ik de suggestie om Bonsai Blast, Pinball, Shot 2nd Edition, Klondike Solitaire en Solitaire te installeren. Het zijn allemaal goed gewaardeerde Android-apps met 4 tot 5 sterren.

De menuknop leidt tot vier opties, die op zich niet zo nuttig zijn: Quit, Search, Feedback sturen en andere apps van Magma Mobile tonen. Ik had eerst wat moeite om de applicatie goed te begrijpen: de lijst van interessante apps zal steeds Google Sky Map, NU en Layar tonen, dus na driemaal opstarten heeft de applicatie weinig nieuws meer te bieden. Bij betaalde games toont Market Suggest maar twee games: Mystique Chapter 1 en 2. Dat schiet natuurlijk niet op.

Lees verder na de advertentie.

Toch blijkt er meer mogelijk. Je kunt namelijk bij elke applicatie kiezen of je nieuwe suggesties wilt zien, op basis van die ene applicatie. Ben je liefhebber van de NU-applicatie, dan kun je op basis van NU nieuwe suggesties opvragen. Dit leid helaas tot exact hetzelfde lijstje aanbevelingen: Google Sky Map, Layar, Places, Nav4All en Shazam. Alleen NU zelf staat er niet meer tussen.

Staat er een applicatie tussen die je zeker niet zult installeren, dan kun je deze met de knop Remove from Suggest weghalen. Andere mogelijkheden zijn het openen van de applicatie in de Market of op Androlib.com en het sturen van een suggestie naar een vriend.

Hoewel het idee goed is en er nog niet zo’n applicatie te vinden was in de Android Market, is er toch wel wat kritiek mogelijk. Een reviewer op Androlib.com geeft bijvoorbeeld de suggestie dat het handig zou zijn om op schermresolutie te filteren. Heb je bijvoorbeeld de HTC Tattoo, dan krijg je allerlei applicaties te zien die toch niet voor je toestel geschikt zijn en veelal niet eens in de Android Market op jouw toestel beschikbaar zijn. Wat ik me ook afvraag is of Market Suggest écht kijkt welke applicaties er op je toestel aanwezig zijn, of die gegevens alleen gebruikt om te filteren welke apps niet worden getoond.

Onderin Market Suggest is een (niet storende) Google Adsense-banner te zien.

Conclusie

Is Market Suggest de moeite waard? De resultaten vallen mij op dit moment nog een beetje tegen. De applicatie geeft veel suggesties voor applicaties die voor de hand liggen. Rainy Days is een goede suggestie, maar die had ik dankzij een artikel van Jeroen al ontdekt. NU, Layar en Shazam had ik ook zonder hulp wel gevonden. Wat me vooral tegenvalt is dat Market Suggest geen alternatieve nieuwsapplicaties aanbeveelt als je extra suggesties op basis van de NU-app opvraagt. Je krijgt gewoon weer het standaardlijstje te zien.

Downloaden kan in de Android Market, of door het scannen van de QR-code.

  • Ontwikkelaar: Magma Mobile
  • Applicatie: Market Suggest
  • Verkrijgbaar via: Android Market
  • Prijs: gratis
  • Geteste versie: 1.0.0 BETA
  • Bestandsgrootte: 220kB
  • Cijfer: 5,5

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's