Review: Quote Pro, live aandelen volgen op je Android-telefoon

Wouter Nijsen
20 mei 2009, 23:32
2 min leestijd
Review: Quote Pro, live aandelen volgen op je Android-telefoon
Grafiek

De beurs is de laatste tijd niet iets waar iedereen even vrolijk van wordt. Juist daarom misschien interessant om de aandelenkoersen live op je Android-telefoon te volgen. Quote Pro is één van de programma’s beschikbaar in de Market waar dit mee mogelijk is. Via een duidelijk overzicht is in één oogopslag te zien of er winst of verlies is gemaakt, doordat een aandeel groen of rood gekleurd is.

Daarnaast is per aandeel de huidige en vorige koers alsook het winst- of verliespercentage te zien. Als je een aandeel selecteert opent zich een menu met daarin onder andere de opties om nieuws over het betreffende aandeel te lezen, of een grafiek met het koersverloop.

Lees verder na de advertentie.

De grafiek wordt in landscape weergegeven, waardoor de leesbaarheid beter wordt. De getallen bij de grafiek blijven echter net iets aan de te kleine kant. Naast aandelen is het ook mogelijk om een bepaalde beurskoers zoals de AEX of Nasdaq te volgen. Voor de koersinformatie maakt QuotePro gebruik van de gegevens van finance.yahoo.com

hoodscherm
Menu
  

Zolang je QuotePro open hebt worden de koersen via een instelbaar interval ververst. Verder uiteraard de mogelijkheid een aandeel toe te voegen of juist te verwijderen en de mogelijkheid de volgorde van de weergavelijst aan te passen. Bij het toevoegen van een aandeel volstaat het de naam van het bedrijf in te voeren, waarna Quote Pro met een aantal resultaten komt waar je het gewenste aandeel uit kunt selecteren. Het is dus niet nodig de afkorting van het aandeel te kennen.

Aandelen toevoegen
Instellingen
  

Conclusie

Quote Pro werkt goed, maar soms is de response-tijd voor je gevoel net iets te lang. Iets waar het programma sinds de update naar android 1.5 last van heeft. Wellicht dat de ontwikkelaar op termijn met een aangepaste versie voor Cupcake komt.

QuotePro is een product van Quirk Consulting en gratis te downloaden in de Android Market.

Categorie: Android OS
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's