De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Review: Tech Buzz: RSS-widget voor Android 1.5

Wouter Nijsen
24 juni 2009, 0:01
2 min leestijd
Review: Tech Buzz: RSS-widget voor Android 1.5
mippin-logo

Mippin is een bedrijf dat een  mobiel portal mippin.com exploiteert en diensten levert die het mogelijk maken om een bestaande website geschikt te maken voor mobiele weergave. Daarnaast hebben ze nu Tech Buzz-widget  op de markt gebracht, een RSS-readerwidget voor op  het homescreen van je Android 1.5 telefoon. Deze widget is slechts één icoon hoog en precies één regel breed zodat er vast wel een plekje op je homescreen voor te vinden is. Nieuw zijn dit soort RSS-widgets niet, maar de bediening van Tech Buzz is toch iets anders dan we gewend zijn. Als eerste plaats je uiteraard de widget op een leeg deel van je homescreen, waarna je kunt instellen welke nieuwscategorie je wilt laten weergeven in de widget. Je kunt hierbij kiezen uit Tech News, Mobile News, Android, Gadgets, Gaming of Tech Videos. Daarnaast is het update-interval instelbaar van eens per vijf minuten tot eens per dag.

In de standaardweergave op je homescreen wordt er één nieuwsitem weergegeven. Als je het widget opent zal het hele artikel verschijnen. Dit leesvenster is duidelijk en overzichtelijk, dus goed te lezen. Het bijzondere aan dit scherm is dat je naar het volgende artikel gaat door met je vinger van rechts naar links te vegen. Onderin zie je de mogelijkheid om het originele artikel te lezen. Als je hierop tikt zal de mobiele versie van mippin.com zich in je browser openen. Echt een voordeel levert deze optie niet, aangezien er meer dan genoeg in het leesvenster van Tech Buzz wordt weergegeven. Door op het blauw-witte symbool linksboven in het venster te tikken opent zich een menu waarmee je het artikel via Email, SMS, of Twitter (indien geïnstalleerd) kunt delen.

Lees verder na de advertentie.

Naast Tech Buzz is Mippin van plan binnenkort nog Gaming Buzz, Gossip Buzz en News Buzz te lanceren.

techbuzz
verzenden

Conclusie:
Tech Buzz is een mooi vormgegeven en soepeltjes te bedienen RSS-widget. Jammer is dat je het update-interval niet helemaal op handmatig kunt zetten, om op die manier je batterijduur en dataverbruik beter in de hand te houden. Verder is het een prima RSS-reader, maar alleen voor de feeds die Mippin heeft ingebouwd. Is dat geen probleem voor je en wil je bijvoorbeeld snel van alle Android-nieuws op de hoogte zijn, dan is Tech Buzz een prima RSS-widget.

Downloaden kan, zoals altijd, via de Android Market of de onderstaande QR-code.

Via o.a.: Cnet

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu