Review: Twitli, een simpele Twitter-applicatie voor Android

Redactie
27 februari 2009, 23:36
2 min leestijd
Review: Twitli, een simpele Twitter-applicatie voor Android
Tijdlijn in Twitli.

Twitli is een Twitter-client van de Nederlandse ontwikkelaar Christine (Karman). Doel van de applicatie is om het twitteren zo makkelijk mogelijk te maken en dat is gelukt: de applicatie ziet er bij eerste beschouwing meteen bruikbaar uit. Je ziet een tijdlijn met berichten van je vrienden, met daarboven een vak om zelf tekst te schrijven. Dat vak is eigenlijk wat klein; vooral als je de applicatie in portretweergave bekijkt is het tekstvak echt miniscuul.

Een groot deel van de 140 tekens die je per tweet mag intikken verdwijnen tijdens het schrijven uit beeld. Je ziet ook geen teller hoeveel tekens je nog hebt. Wel wordt de tekst rood zodra je tekst te lang is. Voor Twitli heb je een account bij Twitter of Laconi.ca nodig. Laconi.ca is een open source blogtool, dat voor de meeste mensen niet van belang zal zijn.

Lees verder na de advertentie.

De instellingen van Twitli zijn uitgebreid: je kunt aangeven hoeveel tweets je in beeld wilt zien, je kunt je locatie via GPS meesturen met je tweets (Twitli maakt hierbij gebruik van Skyhook), berichten vertalen en foto’s uploaden vanuit de applicatie. Daar zit echter wel een beperking bij: uploaden kan alleen naar Flickr of Google Photos en niet naar het populairdere Twitpic, waar je geen account voor nodig hebt. Wat ook ontbreekt zijn URL-afkortdiensten zoals tinyurl en snipurl.

Als je wilt kun je de tijdlijn automatisch laten vernieuwen. Een tijdsinterval instellen kan ook, met een minimum van 1 minuut en een onbeperkt maximum. Een publieke tijdlijn kun je niet zien; wel kun je via het menu naar je Direct Messages of je @replies. Als je op een bericht van iemand anders wilt reageren tik je op de avatar: er verschijnt dan een scherm waarop je reply, direct message, retweet en nog een aantal andere activiteiten kunt doen (onder andere het profiel van de twitteraar bekijken of de persoon niet langer volgen). Het menu bevat verder iconen voor instellingen, zoeken en de fotofunctie. De instellingen zijn verder onderverdeeld in foto-instelllingen, algemene instellingen, je profiel en dergelijke (zie screenshots).

Twitli heeft ondanks de eenvoudige insteek wel wat bijzondere extra’s: zo kun je een lijst bekijken van Twitter-gebruikers die je nog niet volgt, maar die wel in de huidige tijdlijn voorkomen. Dit zijn ‘vrienden van vrienden’ en daarom mogelijk ook voor jou interessant. Je kunt vanuit deze lijst beslissen welke mensen je wilt volgen. Twitli kan ook waarschuwen wanneer je nieuwe followers erbij hebt gekregen.

Info: Twitli

Spotlight: Twitter

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's